IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

De Tomaso SLS

Това е моделът, който възражда марката De Tomaso – луксозен кросоувър обозначен като SLS.

De Tomaso SLS
Това SLS означава Sport Luxury Sedan и създателите му имат самочувствието, че никой няма да прави асоциации с едноименния модел на Mercedes. Все пак стана ясно, че името SLS няма да се запази след като започне серийното производство, което се очаква през 2012 година.
 
 
De Tomaso банкрутира преди 7 години. Новият му собственик, Джан-Марио Росиньоло закупи фирмата през ноември 2009. Месец по-късно подписа договор с Pininfarina за да наеме завода на фирмата за каросерии в близост до Торино. Преди това не успя да постигне подобно споразумение с Bertone.
 
 
Плановете на Росиньоло са да произвежда по около 3000 бройки от SLS на година. Скоро ще последва производството на нов луксозен седан и на спортно купе. Всички модели на De Tomaso ще се правят на алуминиева платформа, която от своя страна ще се прави по нова технология, наречена „Univis”.
 
 
Росиньоло обещава да даде подробности за нея по време на изложението в Женева. Серийният SLC ще има предаване на движението към четирите колела, с бензинови двигатели V8 с мощност 542 к.с. и V6 296 к.с., както и бензинов агрегат V6 с мощност 247 к.с.
 
Росиньоло е инвестирал 116 милиона евро в този проект.
0 от 500