IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е обновеният Chevrolet Captiva

Изцяло нов дизайн на предната част, нови настройки на окачването и нови двигатели.

Това е обновеният Chevrolet Captiva
Това предлага Chevrolet при модернизираната Captiva. Chevrolet Captiva се изработва в Корея вече пет години и във фирмата правилно решиха, че е дошло време за по-обстойна промяна.
 
 
Така модернизацията е засегнала не само външния вид (и главно предницата), но и наборът от предлагани с този модел двигатели, както и окачването. Дизайнът се е приближил до стила на по-новите модели на марката (при Cruze и Aveо).
 
 
В предната част доминира новата решетка, разделена хоризонтално от лента с логото на фирмата. В горната част са новите фарове, мигачите са интегрирани вече във външните огледала и са диодни. Долната част на калниците е защитена от широки предпазни кори. Нов е дизайнът на летите джанти с размери 17 и 19 цола.
 
 
Още в базисния модел се предлага система за контрол на стабилността, спирачен асистент, и 6 въздушни възглавници. В оборудването виждаме също Hill Start Assist, (помощник при изкачване на височини), автоматична ръчна спирачка и др. Има версия с пет и такава със седем места.
 
 
Използваните материали в интериора са доста по-качествени от предишните. Нова е и аудиосистемата с входове Aux-in, USB и Bluetooth. По-добра е изолацията на шума от двигателя, като е намалял и аеродинамичния шум.
 
 
Базисният двигател е бензинов с обем 2.4 литра, като мощността е доста висока - 123kW при 5600 об/мин, a максималният въртящ момент е 230 Nm при 4600 об/мин. Има по четири клапана на цилиндър, които се управляват от електронна система за променливо време за отваряне и затваряне.
 
 
Според данните на производителя, максималната скорост е 190 км/час, а ускорението от място д 100 км/час е за 10.5 секунди. Средният комбиниран разход на гориво е 8.9 литра на 100 км. Предлага се и по-силен бензинов двигател с 6 цилиндъра, мощност 190 kW и максимален въртящ момент 288 Nm при 5800 об/мин. Ускорява за 8.6 секунди до 100 км/час, а средният комбиниран разход на гориво е 10.7 литра.
 
 
Дизеловата версия е с двигател имащ обем 2.2 литра и две мощности – 120 и 135 kW. Комбинира се с автоматична скоростна кутия с 6 степени или с механична, също с шест скорости.
 
 
Разходът на гориво според производителя е еднакъв при двете версии – 6.4 литра на 100 км. Ускорението до 100 км/час при по-слабата версия е за 9.9 секунди, при по-силната за 9.4 секунди.
 
 
Chevrolet Captiva е със системата 4х4 ITCC (Intelligent Torque Controlled Coupling) от японската фирма JTEKT. Тази система се монтира и на Toyota RAV4 и Opel Antara. Движещият момент се разпределя между предната и задна ос от 100:0 до 50:50.

Още снимки
0 от 500