IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Гореща” версия на Jaguar XKR

Точно година след като представиха обновения XKR, от Jaguar ще представят „горещата” версия XKR-S.

„Гореща” версия на Jaguar XKR

Този автомобил ще бъде показан в Женева. Колата е с променен компресорен двигател V8, ново окачване и нов body kit подобряващ аеродинамиката на автомобила.

Jaguar XKR-S е с двигател имащ обем 5.0 литра с мощност 550 к.с. и максимален въртящ момент 680Nm. Това означава, че мощността е с 40 к.с., а максималният въртящ момент със 70 Nm повече в сравнение със стандартния модел.

Това е позволило ускорението на „горещия” XKR-S от място до 100 км/час да е за 4.2 секунди, а от място до 160 см/час (100 мили в час) ускорението е за 8.6 секунди. Максималната скорост е 300 км/час. От Jaguar съобщават, че новият XKR-S е единствен автомобил от този клас, който има вредни емисии по-ниски от 300 г/км.

Наред с промените по двигателя, моделът има променено окачване, като е сменена програмата на системата Adaptive Dynamics. XKR-S е с нови лети джанти и спортни гуми. Колата може да бъде различена от стандартния модел по различния body kit, включващ нова предна броня, променени прагове, допълнителни отвори за въздух по броните, голямо задно крило, нов дифузьор отзад и две двойки накрайници на ауспуха.

0 от 500