IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Оригинална концепция на Renault

На автомобилното шоу в Женева ще видим поредна интересна премиера.

Оригинална концепция на Renault
Този път това ще бъде концепция на компактен кросоувър от Renault, наречена Captur. Още преди премиерата в Женева обаче, от Renault показаха официални снимки от кросоувъра.
 
 
Външният му вид е изпълнен в новия фирмен стил на Renault, разработен от главния дизайнер на марката Лоранс ван ден Акер, който дойде във френската фирма от Mazda. За първи път този стил беше показан с концепцията DeZir.
 
 
Дължината на на компактният кросоувър Captur е 4223 мм, широчината е 1950 мм, а височината 1586 мм. Колесната база на автомобила с предно предаване е 2624 мм. Колата е разположена високо над пътя, пътният просвет е 261 мм.
 
 
Каросерията на кросоувъра е изцяло от карбон. Покривът на колата може да бъде отстранен напълно и колата да стане кабриолет. Renault Captur предлага четири места, като достъпът до задните места е улеснен от огромните врати, отварящи се нагоре.
 
 
Собственото тегло на кросоувъра е ниско – 1300 кг, а коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0.31. Двигателят на Captur е дизелов би-турбо с обем 1.6 литра. Мощността му е 160 к.с., а максималния въртящ момент е 380 Nm, като е достъпен от 1750 об/мин. Комбинира се с роботизирана трансмисия с два съединителя.
 
 
Според информацията от Renault, Captur ускорява от място до 100 км/час за 8 секунди. Максималната му скорост е 210 км/час, а вредните емисии от СО2 са 99 г/км.
 
 
Серийната версия на колата ще се прави най-вероятно на модернизираната платформа на Nissan Juke, като ще има и елементи унифицирани с Qashqai.
 
Renault Captur ще бъде изцяло разработен в Европа, без участието на Samsung Motors, с когото Renault създаде преди време кросоувъра Koleos.
0 от 500