IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Като на кино

Видео - Как се подготвят пилотите на High Security возилата на BMW.

Като на кино

High Security серията на BMW гарантира на пасажерите си максимална сигурност, която включва бронировка, устойчива на атака от автомат „Калашников” AK-47. Автомобилите се оборудват също така със специален интерком за общуване между пътниците и хора извън колата, специална система на окачването, специални спирачки, специални гуми, позволяващи безопасно предвижване при липса на налягане и други.

Всичко това не би имало значение, ако колата се управлява от неподготвен шофьор. Баварците знаят, че в критична ситуация е необходим обучен пилот, способен да измъкне колата и пасажерите й на безопасно място, по възможно най-бързия начин.

Подготовката на тези професионални шофьори се извършва на бившо военно летище в Източна Германия. На него се ежедневно се провеждат импровизирани атаки срещу бронираните BMW-та, стреля се, взривяват се бомби и се изпълняват каскади като по филмите.


0 от 500