IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche - Made in China

"Автомобилите са проектирани от Porsche. Това къде се сглобяват не е от значение".

Porsche - Made in China

Новите модели на Porsche ще се произвеждат в Китай или в САЩ, става ясно от интервю на Matthias Mueller пред Focus Magazine.

"Тази година ще решим къде да изградим новата ни фабрика, в Китай или в САЩ", заяви шефът на Porsche, като уточни: "Важното е, че колите ни са проектирани от инженерите на Porsche. Това къде се сглобяват не е от значение".

Един от първите модели, които ще се сглобяват в новата фабрика на Porsche е Cajun. Компактният SUV модел ще бъде първото возило на марката в този клас и първият автомобил, който Porsche ще прави извън заводите в Лайпциг и Щутгарт, Германия.

По-вероятно е новата фабрика на Porsche да бъде в Китай, твърдят запознати, основавайки се на факта, че Cajun използва платформата на братския Audi Q5, а той както знаете, се произвежда и на територията на Китай.

Пред Focus Magazine, Mueller заяви още, че Porsche си поставя за цел да продава по около 200 000 возила годишно.

0 от 500
  • #19
    34 rate up comment 8 rate down comment
    Инжинера ( преди 13 години )
    Умря и последната качествена немска марка!Амин!Мир на праха й!
  • #18
    37 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Много ясно.Америка отдавна измести масово заводите си там. Завода не го строи Китай а Порше с машини на Порше най-вероятно и с контролиращи органи от Порше. Китайците ще бъдат обучени да боравят с немската техника и ще бъдат обучени как се сглобява. На това може да бъде научен всеки средно интлигентен човек на планетата Земя! Разликата е единствено, че не всеки човек на Земята знае стойноста на труда си и за това получават различни заплати. А Китай е и 3-тата техническа сила в света.
  • #17
    39 rate up comment 8 rate down comment
    187 ( преди 13 години )
    "Важното е, че колите ни са проектирани от инженерите на Porsche. Това къде се сглобяват не е от значение" - тоя дали си вярва?
  • #16
    37 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    6te doide i bai petar s *** i 6te vi go napuka.
  • #15
    46 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Порше що в Китай бе. Елате в България. Постройте завод, евтина работна ръка, не сме чак толкова технически неграмотни. Е като се замисля сме доста назад от Китайците, хората в космоса летят,атомни бомби строят, 80% от електрониката в света се произвежда в Китай(това специално много ме очуди) но вие си постройте завода, 500евро заплата и ще завали работна ръка от цялата страна, от села и паланки, с търнокопите, и тръбни ключове, ние сме майсторска нация,от всичко разбираме.
  • #14
    37 rate up comment 9 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    @Иван,именно, така Порше съвсем падат до нивото на БМВ, Мерцедес и Ауди..
  • #13
    36 rate up comment 12 rate down comment
    ili ( преди 13 години )
    Do Ivan: Stava vupros samo za novite modeli koito vse oshte sa samo cherteji.Modelite 911,Panamera,Boxer shte se sglobyavat kakto i do sega samo v Germaniya
  • #12
    39 rate up comment 13 rate down comment
    ха ха ха ( преди 13 години )
    Сглобката на кола не е като сглобката на телевизор, който има 4 видички за завинтване.Край с Порше
  • #11
    39 rate up comment 11 rate down comment
    iPod ( преди 13 години )
    И аз искам такова.Надявам се обаче и цената да е китайска, евтина.
  • #10
    46 rate up comment 14 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    Голяма работа... БМВ все едно не построи цял завод там ... И какво от това ? То целия свят вече е Made in China. Стоките са им от най-ниско и долно качество до най-високите нови технологии. Веднага им лепите едикет КИТАЙСКО ПОРШЕ... Нека ми дадът едно 911 турбо пък нека е правено в Китай...