IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малките автомобили настъпват

Един от главните изводи от автомобилния салон в Детройт е, че предстои жестока битка в сегмента на малките коли.

Малките автомобили настъпват
При това не сама на пазарите в Европа и Азия, но също така и в САЩ. Азиатските производители са подготвили доста нови модели в компактния и субкомпактния клас, включително нови версии на Honda Civic, Toyota Prius и изцяло новия Hyundai Veloster.
 
 
Този път обаче, тези традиционни производители на малки автомобили ще се сблъскат с жестока конкуренция от американски производители, които смело навлизат в този доскоро нетипичен за тях сегмент от пазара. General Motors Co. показа малкия Chevrolet Sonic, Ford Motor Co. ще конкурира другите с новия Ford Focus, Chrysler Group ще произвежда и мини автомобила Fiat 500.
 
Прогнозите са производството на малки автомобили да расте в САЩ с бързи темпове, особено ако цените на бензина растат също така бързо.
 
Наред с това, стандартите за разход на гориво при новите автомобил в САЩ ще стават все по-строги. В същото време в производството на малки автомобили се впускат и производителите на луксозни автомобили. Lexus пуска хибридния хечбек CT 200h, Audi e с А1, BMW подготвя компактни модели с предно предаване, дори Aston Martin пуска мини автомобил.
 
Парадоксално, но конкуренцията не помага на цените на малките автомобили, които на пазара в САЩ имат все по-високи цени. Chevrolet Cruze, например ще има с 8% по-висока цена през 2011 в сравнение с миналата година, позиционираният в същия сегмент Hyundai Elantra ще се продава от този месец с подобна на Cruze цена. Дори малката Fiesta има версии в САЩ на цена надхвърляща 23 000 долара. При луксозните марки цените на малките автомобили са естествено още по-високи.
0 от 500
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    reventon ( преди 13 години )
    i koi avtomobil v toq klas bihte vzeli,bokluka a1 li,pitam nevejite razbira4i :D:D
  • #24
    1 rate up comment 1 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    http://***.audi-tdi-chronik.de/start.phpЕто ти *** линк да се образоваш.Всеки непредубен ще види кой е прав.
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    III ( преди 13 години )
    Казах ли аз,че само *** от казанлъшко се подвизава тук...:))) как го разкривам,смръдливия ром!*** шиле в голям град не е стъпвало,камо ли да знае двигателите на Ауди.Газ пикае като чуе за помпа-дюза,ха,ха,луд стана лекия ... яко се *** тогава!Т.е. и тогава,ха,ха!*** вегетира някъде в третия свят(казанлъшко,мъглижко) и се прави на такъв какъвто не е.Но всеки път го хващат.Остават му само мечтите да жовее човешки,като белите хора,коли,пари,... ***!
  • #22
    3 rate up comment 3 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Айтоски травестит , колкото и да ти е неприятно хуйдай продават на запад от Корея толкова, колкото Ситроен.Щеше да си забавен , ако не беше жалък.А за ПД при Ауди се изложи много.Нищо ново под слънцето.
  • #21
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ситроен,с двигатели и шасита на Пежо.Кое точно е ситроен?!Под 1 млн. продажби,на дъното по качество.Дизайн,от китайски по-китайски.Още търсят нещо,и те не знаят какво.Здравият разум казва,бягай,не се занимавай с глупости!
  • #20
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Mom4eto haresva ,djantata siganski kat strelbi6te, 6areni4ko taka boiata mazno na tavana dupka, kontakt disk, liatna djanta, abe tragedia sme s tozi kazanla6kia ,a ima i drugi.
  • #19
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Михайлов ( преди 13 години )
    Стига бе! Ситроен винаги е бил АВТОМОБИЛ! Не, че Хюндай не е, но не и с главна буква! Капиш?!
  • #18
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ІІІ ( преди 13 години )
    patanov,не се занимавай.Казанлъшкият Азис плюе Хюндай,което означава все едно никой.*** с пъпките не знаеше,че Ауди са ползвали помпа-дюза,а уж им е фен..!!!Смятай за какъв невеж *** става въпрос!
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    patanov ( преди 13 години )
    До кога някои хора ше живеят в миналото? Ситроен имали славна история, Хюндай сглобявали Форд... Това е било в миналия век, дами и господа! Защо не искате да видите сегашната ситуация??? Ако много държите на историята, карайте ретро автомобили, а не да възхвалявате едни и същи марки заради нещо си, което преди 70-80 години!!!
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    :-) ( преди 13 години )
    Citroen и Hyundai,ле ле,голямо сравнение!Но не,това е бърза смърт.Виж продажбите и качеството на едните и на другите и са до там!Citroen-мизерни продажби,последни по качество-out.За корейците съперник са Тойота и Фолксваген.Те французите не ги бръснат.По-скоро ги съжаляват.На умряло куче нож да вадиш.