IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Озлобен взриви камера на КАТ в София

Бомба извади извън строя съоръжението на "Орлов мост".

Озлобен взриви камера на КАТ в София

Радарът на КАТ, позициониран на метри от кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Евлоги и Христо Георгиеви" е взривен с бомба самоделка, съобщават информационните агенции.

Бомбата е била заложена в сряда вечерта от неиндифициран към момента извършител, като според информацията вероятно става дума за озлобен шофьор, заснет по-рано от устройството.

Радарът с камера бе монтиран през пролетта на 2010 г. и ловеше нарушители, които карат с повече 30 километра над разрешените.

Бомбата с не по-малко от 100 грама тротилов еквивалент е пробила дупка в стълба на съоръжението, като е обгорила захранването му.

Корпусът на радарите на КАТ може да устои да куршум. "Бомбаджията" вероятно го е знаел и за това е атакувал захранването, коментират експерти.


От сряда вечерта камерата е извън строя, а до късния следобед в четвъртък експерти правиха оглед на мястото на взрива. Полицията преглежда всички записи от видеонаблюдението на СДВР, за да се види дали някоя от камерите не е заснела човека, който е поставил бомбата.

0 от 500
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    HLopel ( преди 13 години )
    При с. Подслон също е строшена!
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    пешо до flat6 ( преди 13 години )
    куките дорабатват по една заплатка отгоре,ама за един ден!!!информирай се.
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимко ( преди 13 години )
    Стига си ревал бе, това да забраним онова да забраним.Осъзнай се малко ...
  • #23
    30 rate up comment 21 rate down comment
    lucifer ( преди 13 години )
    Браво на този човечец, само така да прави за напред и не само той, и без това парите ни за глоби отиват за онези *** политици, _1_
  • #22
    21 rate up comment 11 rate down comment
    Тодор Живков ( преди 13 години )
    Другарки и другари,Едно голямо бравос на тиа камери, значи!!Досега са взети над 160000книжки на тиа, дето карат над 100км/ч... И правилно другари! Какво е това бързане, закъде е!?Още по мое време пътищата и онова..ъъ магистралите, де беха направени така по-грапавички и кривички. Ще питате защо - ами за какво им са хубави пътища на москвичите и ладите, другари? И сега с тиа камери под път и над пак ше останат само москвичите и ладите, дето със зор дигат до 60, макс. 80км!Ура другари!!
  • #21
    4 rate up comment 0 rate down comment
    .... ( преди 13 години )
    Имам предвид в центровете на големите градове, не в целите градове хаха.
  • #20
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    В големите градове трябва да се забраняват автомобили с кубатура над определена норма. Хайде онези тъпоемни създания - мутричките с джипките им да не влизат там, както е в Европата става ли?! Писна ми от тъпите мутри и тъпите им жени!
  • #19
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Те да оправят автомагистрала Хемус, която има толкова дупки, че прилича на лунен пейзаж! Каква автомагистрала е това?!
  • #18
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Муню ( преди 13 години )
    Да махнат камерите, светофарите, пътните знаци и да се почваме като в страна от Африка. Там камери няма *** и хомо сапиенс няма. Всички, които се кефят натова дело да ги сече пернишки голф всеки ден...отляво отдясно..отвсякъде. На пешеходна да ги тресне джигит, на който е трябвало да му вземат книжката след снимка с камера на Цариградско, ама тя тогава не работела
  • #17
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Същата такава камера до новото Джъмбо на Ботевградско е разстреляна със съчми поне няколко седмици.