IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва и Audi А1 quattro

Още след въвеждането на пазара на малкото Audi А1 в началото на 2010, стоеше въпросът дали ще има и версия quattro.

Идва и Audi А1 quattro
Тази технология е синоним на луксозните версии на марката и сега изглежда, че quattro e на път да се появи и при мини автомобила А1.
 
 
A1 quattro беше заснет по време на зимни тестове в Канада. Според източници от Audi, технологията quattro използвана при А1 е подобна на тази монтирана при А3 и ТТ.
 
В основата е електронно контролиран хидравличен многодисков съединител, монтиран пред задната ос. При нормални условия на пътя той предава по-голямата част от движещия момент към предните колела. Ако предната ос започне да изпитва затруднения, системата автоматично започва да предава движещ момент към задните колела.
 
 
Решението на Audi да разработи технологията quattro за платформата PQ25 използвана при А1 (както и при VW Polo), е свързано и с предстояща поява на „горещи” версии на модела - S1 и много вероятно RS1, както и версия 4х4 на VW CrossPolo и Polo R.
 
Сега най-силната версия на A1 е с предно предаване, бензинов двигател 1.4 TFSI и мощност 185 к.с.
0 от 500