IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е новият MG3

MG представи новия си хечбек, наречен MG3, при откриването на автомобилния салон в Гуангджоуa, Китай.

Това е новият MG3
Фирмата собственик на марката MG, SAIC, не дава все още никакви официални технически данни за колата. Ясна е обаче, датата за стартиране на нейното серийно производство – март 2011.
 
 
Дизайнът е създаден в студиото на марката в Англия, като личи, че в основата на новия MG3 е концепцията Zero, показана преди време. Автомобилът има дължина малко под 4000 мм, широчина 1728 мм и височина 1517 мм. Това го прави съпоставим по размери с модел като Ford Fiesta, но е малко по-тесен и по-висок от нея.
 
 
Засега е ясен само един от двигателите, които ще се монтират на автомобила – бензинов с обем 1.5 литра и мощност от 109 к.с. при 4500 об/мин. Максималният му въртящ момент е 134 Nm при 4500 об/мин. Максималната скорост на MG3 с него достига до 181 км/час.
 
 
Очаква се по-нататък да се появят и бензинов двигател с обем 1.3 литра и мощност 67 к.с., дизелов агрегат (от SAIC все още търсят потенциален доставчик), както и турбо версия на бензиновия двигател с обем 1.5 литра, който ще има мощност от 156 к.с. Колата ще търси млади купувачи, затова предлага относително качествена аудиосистема с CD player и MP3 player, USB вход и др.
 
 
Очаква се продажбите на този автомобил на някои европейски пазари да започнат от края на следващата година.
 
0 от 500