IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов бум на продажбите на големи SUV модели в САЩ

Американското правителство полага неимоверни усилия за да промени структурата на продаваните в САЩ автомобили.

Нов бум на продажбите на големи SUV модели в САЩ
Чрез стимулиране на покупките на по-малки и ефективни автомобили, от администрацията на президента Обама се надяват да намалят рязко популярността и производството на големите SUV модели в Америка. Купувачите в САЩ обаче са на друго мнение.
 
 
Разчиташе се, че новото изискване за среден разход на гориво на всички произвеждани модели от една фирма от 6.6 литра на 100 км (35.5 мили с един галон гориво), ще принуди производителите да свалят от линиите си големите SUV модели. Това обаче не само не се случи, но през последните месеци огромните „чудовища”, като Chevrolet Tahoe, Ford Expedition или Ford FT-150 процъфтяват и вдигат продажбите до нови равнища.
 
Всъщност продажбите на големи SUV модели през тази година са се увеличили с 20% в сравнение с миналата година. General Motors и Ford са най-печеливши от новия бум на продажби на големи SUV модели. „Ако не се появи законодателство, което да задължава хората да имат само по две деца, да работят на едно място и да не притежават неща, като сноумобили, джетове и лодки, няма шанс големите SUV модели да изчезнат от пазара”, казва маркетинговият мениджър на Chevrolet, Марк Клоусън (Mark Clawson)
 
 
При GM продажбите на големи SUV модели растат с 11% тази година, при Ford растежът е още по-силен – 28% От GM и Ford заявяват, че сегментът на големите SUV модели остава много важен за тях, поне в обозримо бъдеще.
 
Естествено производителите правят всичко възможно да подобрят ефективността на автомобилите от тази група. Появяват се все по-икономични двигатели, като тези от семейство EcoBoost при Ford, както и нови трансмисии с по 7 степени.
 
От GM заявиха, че ще обновят и модернизират всичките си големи SUV модели до 2013 година.
0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    2. Здравна каса там няма. Има медицинска застраховка. И ако си чистач, градинар (например емигрантите от латинска америка), няма да те огрее подобна операция.3. Чистачката и готвачката която наемат, колко им плащат за двата дни? Средно статистически - колкото изкарва за 3-4 часа работа.. Т.е. те използват емигранти, които да работят за стотинки..
  • #26
    1 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    @до pepino,1. ако тази Милка е в САЩ, значи не е от емигрантската ***, а си е на високо квалифициран служител, което изключва "цялата имигрантска ***, която използват да върши черната работа и им плащат стотинки". На бас мога да се хвана, че не е сервитьорка, чистачка или рецепсионистка. Гражданство уж се печели, но в действителност се раздава (т.е. не е толкова случаен принципа).
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До До Пепино ( преди 13 години )
    Сигурен ли си че Милка е в САЩ. Нещо не се връзват нещата. САЩ нямат здравна каса,а цените не са в евро. Няма застрахователна компания в САЩ която да покрива здравни разходи на 100%... не си е песен както го описваш, но не казвам, че е и зле. Ако беше писал, че Милка е в Швеция щях да ти повярвам :)
  • #24
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Смехурко ( преди 13 години )
    Луд /американец/ умора няма! Тия ако може и танкове ще подкарат по улиците - нали си мислят, че Осама ги чака зад всеки ъгъл..
  • #23
    20 rate up comment 0 rate down comment
    до pepino ( преди 13 години )
    pepino,пич,имахме позната,Милка се казва.Отиде да работи както каваш ти за Американците-да я използват,нали както се изразяваш...,донякъде е така.НО!..НО!..Бачка женицата и накрая и дадоха Американско гражданство след 5 г.И СЛУШАЙ СЕГА!!!!НАСКОРО И НАПРАВИХА Б Е З К Р Ъ В Н А ОПЕРАЦИЯ за 50 000 ЕВРО!!!!!!На сърцето!С най новите технологии!!!!!Заклевам се!И кой мислиш и пое РАЗХОДИТЕ?!?Разбира се здравната каса-до стотинки!А тука хем ти удържат,хем ще те оставят да УМРЕШ!!!И си има три коли!!!Верно казва:Бачкаме!!!-Но уикендите си викаме чистачка и Детегледачка и отиваме и забравяме на кой свят сме-Ексглокзийка!-Като се върнем-казва:-изчистено,оправено и отпочинали почваме наново!Не знам дали е така,но за какво ще ме лъже....?!?...:).....-да не ни завижда?!?...:)
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    BB ( преди 13 години )
    Dobre im e na horata-spokoistvie, evtiniika, prosto tova e nachina im na jivot. Na edin sreden amerikanec kushtata mu e golqma kolkoto 2 etaja ot panelkite v BG, kolite sushto sa golemi...makar che v posledno vreme dosta malki modeli se poqvqvat, no kakvoto i da pravqt golemi SUV-ta vinagi shte se karat
  • #21
    4 rate up comment 2 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    incompetent,американците с акъл си живеят доста добре, всичко е уредено и ако не се брои промиването на мозъка и своеволията с храната, всичко друго им е наредено! За сметка на цялата имигрантска ***, която използват да върши черната работа и им плащат стотинки!
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    И храната е евтина, но за разлика от Европа, там се допускат експериментални методи с нея. Първо се одобряват ГМО, радиационно обезпаразитяване на пщеницата и т.н., а после се доказва дали е вредно или не!
  • #19
    9 rate up comment 0 rate down comment
    pepino ( преди 13 години )
    Американците са много по-дебели от българите. И тук има затлъстяване, но има разлика един порядък! Това което ти е дебело тук, там минава за нормално. Това което тук е добре - там е анорексия.. И да, там всичко е евтино, за сметка на целия останал свят! Евтини горива, енергия и космически външен дълг! Единствено напечатаните долари ги крепят от срутване!
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    competent ;) ( преди 13 години )
    явно никът ти говори за твоите познания. В америка си живеят много добре - колите са евтини, храната е евтина, бензина е евтин. Новото камаро струва към 22 хил $. Ако живеех там щях да съм я купил на секундата в която я пуснаха, а тука за тия пари никакъв свестен роудстър не можеш да си купиш. Или по-точно ще платиш двойно. Така че нека на нас да ни е добре където повечето хора нямат пари да си купят една свястна нова кола, а там всеки кара мощна и доста по-нова кола...