IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови подробности за VW BlueSport

Volkswagen ще представи своя нов спортен автомобил BlueSport след две години и половина.

Нови подробности за VW BlueSport
Серийната версия на роудстерът с разположен в средата на платформата двигател ще бъде показан за първи път пред широка публика на автомобилния салон във Франкфурт 2013.
 
 
Според хора от фирмата запознати с проекта, серийният модел на автомобила ще бъде много близък до концепцията (на снимките), представена в Детройт миналата година. Автомобилът ще предлага две места и сгъваем мек покрив.
 
VW BlueSport ще се сглобява на новата платформа MMB (Modulare Mittel Baukasten), ще използва части от окачването на Golf за да се държат разходите по разработката ниски.
 
 
Тази платформа ще се използва най-малко от три модела, освен BlueSport, също и нов „baby Boxster” и малък роудстер на Audi (вероятно R4, ако фирмата от Инголщад се споразумее с Renault да използва това обозначение).
 
Платформата MMB ще може да се монтира на автомобили с различна следа. От групата VW ще използват това и всеки от трите модела ще има свой собствен облик и характер, различен от другите. Все още обаче, не е решено дали трите модела ще имат еднаква или близка колесна база.
 
 
Двигателят на VW BlueSport ще бъде модел EA888, който се монтира на Golf и Scirocco, но ще бъде модернизиран, FSI турбоагрегат с обем 1.6 литра и мощност вероятно по-висока от 220 к.с. Двигателят ще бъде комбиниран със системата на Audi за променливо отваряне и затваряне на клапаните. Двигателят ще се комбинира с две трансмисии – механична с 6 степени и DSG със седем степени.
 
Производството ще бъде разделено между завода за лекотоварни автомобили в Хановер, където ще се прави каросерията и завода на Karmann в Оснабрюк, където ще се сглобяват и трите роудстера - BlueSport, R4 и „baby Boxster”.
0 от 500
  • #25
    0 rate up comment 1 rate down comment
    pe6o ( преди 13 години )
    ti lud li si we
  • #24
    5 rate up comment 4 rate down comment
    BATITO ( преди 13 години )
    САМО ЩЕ СПОМЕНА MAZDA MX5 И ТАЗИ СТАТИЯ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЛИЧИ!!!
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 13 години )
    прилича на Пежо ...иначе нищо особенно едва ли ще е бум на продажбите
  • #22
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Фолксваген Груп са 1 в световното автомобилостроене и няма какво да спорим. Това са Ауди, Ламборджини, Порше, Бентли, Бугати Вейрон,Сеат, Шкода с изключение на последните две останалите са от по-яки, по-яки.
  • #21
    1 rate up comment 5 rate down comment
    2 ( преди 13 години )
    Нищо злобно към теб.Единствено мога да те съжалявам-беден *** *** от провинцията с дърта фиеста!Такива като теб го духат.
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Момче, ти съвсем си се омотал. Не знам за какъв ме вземаш, но не съм фен нито на VW нито на Hyndai, но уважавам и двете марки. Правят чудесни автомобили и си имат своите качества и недостатъци.В този сайт пиша под единствено име, при това регистрирано. Това, че ти се подвизаваш като г-н Никой или Анонимен, не значи че и другите са така.Не карам Фиеста, а Мондео 2008, на които съм написал тест драйв в тоя сайт. Хич не ми дреме от злобните ти нападки (не знам дали са към мен).Със здраве.
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Определено не са пример за високо качество.Много са далече от истината http://***.automedia.bg/news/article_11039.html
  • #18
    3 rate up comment 2 rate down comment
    2 ( преди 13 години )
    "чесно" ли,....:)))) а,бе ***,върни се в първи клас да се научиш да пишиш и после се отваряй с Германия-Мермания,невеж ***!На немците,дето умирали от смях им покажи класацията от миналата седмица,където VW sa на дъното,голям смях ще падне.Тогава аз се смях...:))) Като им гледам качеството в последните години,доста често им се смея.
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    1 ( преди 13 години )
    Как е парцали,яд ли ви е?кисело ли е гроздето? Я вървете до германия в някоя автокъща и кажете че ФВ е ***.Ще умрат да ви се смеят.Къде сте тръгнали с тези корейски легени да сравнявате фирмата която прави порше,бугати и ламбо?еати увредените мозъци сте чесно.
  • #16
    0 rate up comment 2 rate down comment
    ZZ Top ( преди 13 години )
    Казанзълшкия *** пак се издаде.Убит масур,както и да се кръщаваш,RS1600 и прочее *** имена,винаги те издава обезоръжаващата ти тъпота!Къде е този 1.6,бе *** ***!Само на хартия.Те и за 1.6 дизел готвеха "големи изненади",а като гледам освен 105 коня друго нямат.Пред тази смехория,1.6 на корейците 128 к.с. е като S-класа пред пластмасовите легени на VW.Ама теб какво те топлят vw и Hyundai?Твоята фиеста си я изкопал от Вторични суровини,както и ти самия,ха,ха,ха!Беден ***!