IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подкараха Audi A3 на синтетичен дизел

1000 километра и разход 5.6 лира на 100 километра.

Подкараха Audi A3 на синтетичен дизел

Два автомобила Audi A3 TDI преминаха 1000 километровото разстояние от Еврика до Сан Диего в щата Калифорния, САЩ, използвайки ново синтетично дизелово гориво.

Горивото е разработка компанията RenTech и е обозначено като RenDiesel. "Произвежда се във фабриката ни в Калифорния от органични съединения и отпадъци, които обикновено са изхвърлени в сметищата", коментираха от RenTech, като допълниха, че синтетично дизелово гориво произвежда по-малко летливи органични съединения в сравнение с обикновеното дизелово гориво или етанола.

Събитието е организирано от Audi USA, RenTech и изданието Green Car Journal. Целта е да се докаже, че новото гориво на RenTech, прави дизеловите автомобили още по-рентабилни и екологични, коментират организаторите.

По време на 1000-километровия пробег едното Audi A3 TDI е изразходвало по 5.6 литра на 100 километра пробег, а другото - по 5.9 литра.

Audi A3 TDI е бил избран за този тест, защото е носител на титлата Зелен автомобилна годината 2010 на изданието Green Car Journal.

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    Напълно съм съгласен с IT, като мога само да допълня, че нежелянието за инвестиране в алтернативна енергия не е поради загуба от нерентабилност от вече направените вложения, а желанието за свръх печалби. Отделно, избиването на инвестиции в "зелена" енергия е разтеглено във времето, докато се всичко калкулира веднага :)
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Ааа според вас добивът на петрол става без разход на енергия така ли :))) странно тия сонди мулета ли ги въртят хаха:))) Мноо сте смешни !!!Каде оставяате стотиците милиарди за разраотването на един петролен залеж:))ами ако всички тези безброй милиарди се вложат в алтернативни методи за енергия оределено добивът и ще е не по-малко рентабилен :))проблемат тук е че тези "безброй милиарди" вече са вложени в добива на петрол и е твърде нерентабилно за вложителите им да се появи нов дори по рентабилен източник на енергия.... :)
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мондео дизел ( преди 13 години )
    От статията на първо място се извежда, че са изминати 1000 километра и разход 5.6 лира на 100 километра, а не това че дизела се произвежда от органични отпадъци, защото това не е чак толкова важно както каза incompetent, това е капка в морето.Излиза, че най голямото постижение на новото дизелово гориво е цитирания по - горе разход, който не е нищо впечатляващо, явно ти не си прочел добре и разбрал статията.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    miro ( преди 13 години )
    Ako se nameri nachin da se proizvejda vodorod v dostatuchni kolichestva, toi shte bude gorivoto na budesheto. Iziskvat se minimalni primeni vuv segashnite dvigateli sus vutreshno gorene i nqma vredni emisii.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    Капка в морето са теси зинтетични горива - изобщо и 0.1% от консумацията не могат да покрият. След няколко дена ще им свършат отпадъците, а и наистина се влага много енергия за добива. Временни алтернативни решения са тези горива. Двигателите на бъдещите автомобили просто трябва да работят по други методи, няма да минем толкоз лесно с нагаждане на горивата към днешните двигатели.
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Xtrax ( преди 13 години )
    Prochel q e, no ne q e razbral... :D
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    ??? ( преди 13 години )
    ??? Къде го чукаш, къде се пука...ти прочете ли статията и ако си я прочел - разбра ли каква е основната мисъл
  • #6
    2 rate up comment 8 rate down comment
    мондео дизел ( преди 13 години )
    невиждам каква е разликата, 5.6 литра на 100 не е постижение, с мондеото разхода ми е същия с обикновен дизел ?
  • #5
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Xtrax ( преди 13 години )
    xaxaxaxaxa to nashiq BG dizel e sintetichen ot kray vreme... :D :D
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    pepi ( преди 13 години )
    И ние караме на синтетичен дизел - смесва се базово масло SN 150 и керосин и кеф ти дизел кеф ти бензин...