IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche може да прави нов модел

Porsche все по-сериозно обмисля възможността за разработка на нов автомобил с разположен по средата на шасито двигател.

Porsche може да прави нов модел
От фирмата считат, че между 911 и хибрида 918 Spyder има достатъчно голяма ниша, подходяща за новия модел. Тези планове споделя шефът на Porsche, Матиас Мюлер пред изданието Auto Motor und Sport. Той уточнява, че новият модел ще бъде създаден на базата на вече съществуващи части и агрегати.
 
 
Новият модел се вписва добре и в плановете за увеличаване на продажбите до 150 000 на година.
 
Малко по-рано тази седмица, шефовете на фирмата обявиха идеята да разширят предлагането за сметка на хибридни версии при всеки от моделите.
 
Друга възможност за повишаване на продажбите ще дойде от по-малкия „брат” на SUV модела, бъдещия Cajun, а също така и от продажбите на ценово по-достъпен спортен автомобил, който ще бъде позициониран под Boxster.
 
Засега обаче, проектите за пускане на малък Boxster и Cajun нямат “зелена светлина” и във фирмата все още проучват как евентуално биха били приети на пазара.
 
Очаква се окончателното решение да бъде прието сравнително скоро, още преди края на тази година.
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 5 rate down comment
    М ( преди 13 години )
    Ми най-много да те разфасовам с бухалката после!!!!!
  • #13
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Здравко Желязков ( преди 13 години )
    Гадни баровци, които карате коли за над 100 бона. Да ви предупредя, че скъпите ви коли не ви дават предимство на пътя и не ви правят по-добри шофьори. Карайте като нормални хора и не свирете и не святкайте със силните си фарове, защото рано или късно ще попаднете на броните на моя 30-годишен звяр и тогава лъскавите ви возила ще станат на скрап!
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Може пък да греша де, защото те и преди са си имали по-достъпни модели като 924 примерно, а и редица други... Но все пак втори малък SUV да пускат ми се вижда прекалено.Иначе по отношение на хибридите би било 1000 пъти по-яко да пуснат механични хибриди. Тия електрички реално са shit
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Wane ( преди 13 години )
    Лично аз се надявам Cajun изобщо да не получи зелена светлина. Porsche се измъкнаха от кризата предлагайки само 2 основни модела на пазара - Boxter и 911. После стабилизираха напълно ситуацията с Cayenne, който си беше един вид компромис в портфолиото на марката, но в крайна сметка по-добре да има Cayenne и компанията е здрава, отколкото да фалират. Във всеки случай това желание за масово производство и растеж на продажбите с модели, които Фердинанд Порше не би подкрепил не го разбирам.
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    до "до boby&amp ( преди 13 години )
    По това се познава,че си пубертет!Ако си сериозен и си от София,ела защото няма да видиш такива коли скоро!На разклона на Летището в11 часа.Щом се пениш,значи си прочел и знаеш с каква кола ще бъда.Но ти си Юноша бледен и пишеш от яд и да се заяждаш,нормално е а годините ти!...Айде наште-Левски...ЦСКА...:)И търся"АЗ"-той е автомобилен фен,а ти си пиши тук,като порастнеш ще си имаш собствена кола,но първо икарвай добри оценки!
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До: "до boby&qu ( преди 13 години )
    Да не поканиш и boby на среща с жена ти а ? :D
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до boby ( преди 13 години )
    Някой пак е започнал да дава плюсове пич.Ще ти отговоря веднага:Когато колите си приличат,защото феновете го искат,всеки илезнал модел е нов!Не можеда бъде различен,това не е серийна кола с сменяващи се лица които ще бъдат забравени навеки!Това е Порше,няма как да бъде друго!Затова всеки модел е нов!И отдавна не саправили нещо подобно на народното Порше-914 и 914/6 Значи ще е нов модел.
  • #7
    2 rate up comment 7 rate down comment
    boby ( преди 13 години )
    Ами тогава да не казват че ще правят "нов модел", а да си кажат "пак ще поонодим Карерата и ще ви я продаваме под друга номерация"...
  • #6
    37 rate up comment 2 rate down comment
    до boby ( преди 13 години )
    Дизайна сеопределя от най верните фенове-паралиикоито имат "клуб" и притежават акции и които винаги са подкрепяли Порше в най трудните моменти с мобилизирането на нови членове и изкупуване на моделите!За това когато Порще прави нов миодел седопитва до"клуба" и книгата за фенове!Затова Порше си е Порше!Феновете критикуваха фаровете които им приличали на:"бъркани яйца"и Порше отново сложиха КРЪГЛИ!Ако по твойте думи:" дизайна да сменят малко по-драстично",то кой ще го купува тогава?Не и фенове
  • #5
    1 rate up comment 10 rate down comment
    boby ( преди 13 години )
    Хайде да познаем на какво ще прилича новото Порше? Някой? Точно така - на всяко друго Порше произведено през последното десетилетие. Да вземат дизайна да сменят малко по-драстично ще е най-добре, а не да се чудят къде да си заврат двигателя...