IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota привиква в сервизите нови 1,5 милиона автомобили

Причината е потенциален проблем в спирачките.

Toyota привиква в сервизите нови 1,5 милиона автомобили

Lexus GS300
 
Toyota отново влиза в акция по привикване на автомобили в сервизите. Става дума за близо 1,5 милиона автомобили, на всички пазари по света. По данни на концерна новата акция е предизвикана от съображеня за сигурността.
 
В Европа се привикват около 50 хиляди автомобили, всички от тях с марката Lexus. Голямата част от акцията е фокусирана върху американския пазар, където са засегнати 740 хиляди коли.
 
Причина за необходимостта от ремонт са спирачната и горивната системи на автомобилите.
 
Конкретно засегнатите модели са Lexus GS 300 (производство септември 2004-декември 2005), IS250 (септември 2004-декември 2005), 220D (септември 2004-декември 2005), RX 300 (февруари 2003 – декември 2005) и RX 330 (февруари 2003 – декември 2005). На различните пазари по света са засегнати и модели с марката Toyota: Crown, Kluger, Harrier, Alphard, Majesta, MarkX, Highlander, Avalon и Reiz.
 
Акцията се прави от предпазливост, съобщава Toyota в Съединените щати. Проблемът със спирачката е свързан с възможен теч във вторичното уплътнение на главния спирачен цилиндър, заявява говорител на компанията в Кьолн. При подновяване на спирачната течност от оторизиран сервиз и по предписание, ако течността е с по-висок смазочен коефициент , уплътнението може да започне да изпуска и така в крайна сметка да доведе до отказ на спирачката.
 
При модела GS300 освен спирачният проблем, който трябва да бъде отстранен, има и дефект в горивната помпа. При някои модели, според говорителя, може да се разхлаби буксата на ел.захранването на горивната помпа, от дългогодишно отваряне и затваряне на капачката на резервоара. Този разхлабен контакт можел да доведе до преустановяване притока на гориво.
 
В края на 2009 и началото на 2010 Toyota привика в сервизите си повече от 10 милиона автомобили.
0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    sinbad0 ( преди 13 години )
    Подобно е положението при Алфа Ромео от приятел знам....
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    sinbad0 ( преди 13 години )
    На сестра ми Пежото излиза с оскъпяването 42000лв.207 1.6 120кс. с доста екстри,може би най високо ниво на оборудване.Като го вдигнеш на крик и вратите почват да не се затварят,сметнете за какво става въпрос.....
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Мда, наистина не е голям избора на автоматици до 30 000 лв. и трябва да се правят компромиси.Форд имат чудесен автоматикза Фокус - Powershift 6 степенен с 2 съединителя, но е само за 2.0 дизел. Респ. цената е над 40 бона.
  • #21
    2 rate up comment 1 rate down comment
    triforce ( преди 13 години )
    Не случайно ти написах че по-добре Форд с автоматик, отколкото Пежо! Като избирах колата, трябваше да е дизел, автоматик и да е около 30 бона. Реших, че след като всеки ми хвали японските машини, това е колата. ГОЛЯМА ГРЕШКА! Повече никакви мнения на "специалисти". В този диапазон другото беше Пежо, Ситроен, Рено, Опел и Форд. Опела много дървен и пластмасов, изи-троник правил проблеми... На Пежо автомата - вече знаеш... останаха Форд и Тойота. Имах вързки с Форд, ама се отказах... и аз не знам.
  • #20
    2 rate up comment 2 rate down comment
    sinbad0 ( преди 13 години )
    @RS1600Сестра ми прави тест на Тойота с такава скоростна кутия и дилъра доста криеше факта че не е точно автомат.Лъжци големи добре че зет ми проучи,ама недостатъчно защото си купиха Пежо автомат.Никога не си купувайте Пежо АВТОМАТИК /безплатно предупреждение/
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Triforce, следващия път просто проучи по-добре предимствата и недостатъците на автомобила, който си харесал.Тоя тип скоростни кутии като цяло са доста дървени и ненадеждни, не само при Тойота, които ползват най-вече такива (т.к. пък са евтини).
  • #18
    6 rate up comment 5 rate down comment
    мдаааа ( преди 13 години )
    Тойота винаги съм ги сравнявал с гадно ***!
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Luca ( преди 13 години )
    Скоро вероятно, ще има нов 1 при автомобилните производители.
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    sinbad0 ( преди 13 години )
    Какво му плякате минуси на Трифорса,бе ***.....споделя мнение от първа ръка вие го плюете......
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Srbin ( преди 13 години )
    Badi,tiya gi razpravyay na LEXUSa deto sega mulchi kato ***.A inache e pulen s komentari kato *** s vitamini.Pozdrav iz Australije