IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes готви удар в сегмента на малките автомобили

Mercedes ще раздвижи сериозно сегмента на луксозните малки коли, когато представи новите А- и B-class.

Mercedes готви удар в сегмента на малките автомобили
Това ще стане още следващата година, а новите автомобили ще използват много нови технологии, според източници от Mercedes. Очакванията бяха новото поколение на В-Клас да бъде по-конвенционален автомобил от класа на Golf.
 
 
Шефът на разработката на A- и B-class и на Smart, Йорк Пригл (Jorg Prigl) заявява, че новата платформа MFA (Mercedes Front-drive Architecture) е толкова радикално различна, че тя ще бъде патентована.
 
 
„Платформата на която ще монтираме А- и B-Сlass (MFA) има решения представляващи интелектуална собственост, които ще позволят на нея да се сглобява нов автомобил с по-висок покрив и висока позиция на седалките, който да замени B-Сlass, а също и съвършено различна от сегашната А-Клас и нови варианти при Audi A3.”
 
 
Пред изданието Autocar, Пригл казва: „Платформата MFA ни позволява да намерим място и за комплекта акумулатори на електромобил или за монтиране на горивните клетки и резервоарите за водородно гориво, както и резервоари за газ”.
 
Източници от Mercedes казват, че MFA patent ще бъде регистриран на 29 януари 2011, символичната дата на която точно преди 125 години Карл Бенц получава патента за своя Motorwagen, обяснен като „автомобил задвижван от бензин”.
 
 
В случая на новата платформа MFA патентът ще бъде за „автомобил който може да бъде задвижван от бензин, дизел, природен газ, водород и електроенергия”. От Mercedes се заканват новото поколение на A- и B-Сlass „да отвори нова глава в автомобилостроенето”.
 
 
Шеф-дизайнерът на Daimler, Гордън Вагонер (Gorden Wagener), казва: „Новият B-Сlass ще бъде за нашите клиенти, които искат да запазят по-високата позиция на водача над пътя. A-Сlass ще бъде съвършено различна, революционна, поставяща ново начало при производството на компактни автомобили, показваща същността на марката Mercedes”.
 
 
На базата на платформата MFA ще се правят и други автомобили, освен А- и В-Клас. Сред тях ще бъде и компактен седан, на базата на концепцията F800 (на снимките). Повечето модели използващи платформата MFA ще бъдат сглобявани в новия завод на Mercedes в Унгария.
0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    passatora ( преди 13 години )
    mnogo krasiva koncepciq
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Пича, разбрах те. Обаче същото може да кажем и за периода на Мерцедес, когато бе в комбина с Митсубиши и Крайслер. На кой свят живееш? Не си ли чувал поне веднъж думичката "глобализация"?
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пича ( преди 13 години )
    Кой каквито иска да си взема мен това не ме вълнува. Явно не си разбрал какво имах предвид с написаното по-долу, а именно, че на двойна цена си вземаш Мерцедес, който всъщност не е баш Мерцедес. А да с емблемата ще може да излъжеш някой...
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    А за моделчето на снимката ще кажа, че това е една от малкото коли, които ме развълнуваха от пръв поглед. Днес още една направи същото - Ламборджинито от черно злато - Sesto Elemento ( шести елемент - въглерод). Досега Ламборджини не ме е вълнувало, както и Мерцедес доскоро. По-точно до появата на SLS и тая студия.
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ами така стана и с потребителските тестове преди няколко месеца. Ама да не ти пука. С новото лесно се свиква. Само съжалявам, че върнаха пак гласуването, което бе изчезнало за няколко дена. Бе доста спокойно тук. Апелирам, отново да се забрани гласуването.
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Anonymous ( преди 13 години )
    Тия от аутомедия преебяха сайта нещо Вече не излизат по-старите новини от ПОСЛЕДНИ
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Пича, освен това тия Мерцедеси няма да се правят и в Германия :). И сега какво. Кажи какви коли да си вземаме?
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    NikeX ( преди 13 години )
    Аз съм на абсолютно същото мнение. На мен много ми харесва предницата, както и задницата. Задните вреати са направени да се отварят по доста оригинален начин, който ми се вижда и много практичен тъй като при другите комбинации (отварящи се на една страна и задната да се отваря обратно на предната) при отваряне на двете врати едновременно винаги не е напълно удобно. Така двама души могат спокойно да излязат без да се блъскат.
  • #13
    48 rate up comment 1 rate down comment
    Gigu ( преди 13 години )
    Автомобилът е точно по мой вкус, не искам да кажа , че е страхотен тъй като това е строго субективно.Задницата на колата - носът и , цялостната и линия е типичен немски агресивен шарк и същевременно има много мекота и елегантност- чак се учудвам, че дизайна е дело на немец - браво, браво, браво!Das beste, oder nichts!Bravo , junge Sterne!
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И това къде го прочете, господин разбирач? Ами аз ако ти кажа обратното?