IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R 2011

Официалните данни за обновената Годзила на Nissan.

Nissan GT-R 2011

Днес японската компания разпространи официалните данни за обновения Nissan GT-R. Както се очакваше, возилото е преминало през пълна промяна - получило е повече сила, по-икономичен двигател, по-добра аеродинамика, оптимизирано окачване и обновени интериор и екстериор.


Под капака на GT-R 2011 работи двигател с мощност 530 к.с. при 6400 об/минута и максимален въртящ момент от 612 Нм., наличен между  3,200 и 6,000 об/мин. В същото време средното потребление на гориво е сведено до 8.5 литра на 100 километра.


Промените по екстериора засягат предната и задната броня, които са получили нов дизайн. Отпред возилото е оборудвано с нови LED светлини и променена радиаторна решетка. Отзад пък личат новите тръби на изпускателната система.

Тези промени доставят на колата по-модерен и агресивен вид, но също така оптимизират аеродинамиката, коментират японците. Коефициентът на челно съпротивление на GT-R е оптимизиран от 0.27 на 0.26.


Нови са и джанти и гумите, с които се оборудва GT-R 2011. Колелата са ултралеки, алуминиеви на Rays с размер 20-инча, а гумите - Dunlop SP SPORT MAXX GT 600 DSST CTT.


В салона централната конзола е получила нов дизайн, интегрирани са елементи от истински карбон и материали с по-високо качество, като целта е да се достави усещане за високо качество.

Обновеното возило ще стъпи на пазара в Япония през февруари 2011 година. Продажбите в Европа и Америка, трябва да стартират непосредствено след това.









0 от 500
  • #30
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Dimitur Shterev ( преди 12 години )
    Porshee gt2 gt3 - nad 200 hil leva Nissan Skyline gt-r 75 hil Dolara Porshe - skyp kazanNissan - Qponskoo izkystvo !!!!!
  • #29
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Пардон - конкyренция - печатна грешка/.
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    GTR-а просто няма конглокенция. Най-малко поради факта, че е в пъти по-евтин от останалите коли в този клас.Както казва Кацутоши Мицуно - главният инженер на Годзила,"това е кола, която се кара стабилно и тихо дори при скорост от 300 км./ч., при различни атмосферни условия - това е мултифункционална суперкола на новия век...".
  • #27
    11 rate up comment 2 rate down comment
    hooligan_4eto ( преди 13 години )
    Така само да разясня на някой хора че този Нисан заводски като излезне бие половината Порше-та.А да не говорим за доработката на Switzer,която е E800 и E900,съответно 800 и 900 коня и ускорява от 0 до 100 за 2.3 сек.и бие Bugatti Veyron.Разровете се в VBOX и ще видите че освен Veyron побеждава и Suzuki Hayabusa и на старт и на дълго,пък тогава говорете.Да не говорим че няма Порше което може да му стъпе.Което си е добро си е добро.
  • #26
    1 rate up comment 7 rate down comment
    stan ( преди 13 години )
    абе тая кола ми е супер грозна.Ако ще си взема нисан , и то напомпан ще си взема 370Z с тунинг. Същите пари ще излезе и е много по красив.
  • #25
    8 rate up comment 2 rate down comment
    propov ( преди 13 години )
    Като знаеш,че мнението на Ауто Билд не значи нищо,защо ги споменаваш тук да цапаш форума.А относно Нисана-ако някой друг направи такава супер кола на такава супер цена(само Корвет е близо с цената но не и с технологийте)ще го призная.В този смисъл не ми хвалете Порше-да за парите си е добро,но е около 2 пъти по-скъпо!
  • #24
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    На тая кола само задницата й харесвам интериора и останалата част от екстериора са кофти... и *** ГТР беше на последно място при последния тест на спортни коли на АУТО БИЛД, разбира се тва нищо не значи, щото не са важни само цифрите
  • #23
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Какъв по-добър performance ,нали последното порше GT 2 или 3 ако не се лъжа ... победи и Нисана и Ферари и какво ли не ... и тия дето го тестваха по пистите казаха че това е най-добрата кола която са тествали някога на писта .... просто Порше ...
  • #22
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Една от най-добрите и достъпни бегачки :))
  • #21
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Иво ( преди 13 години )
    СУПЕР,пуснаха син цвят,винаги е бил много красив,нисан отдавна обещаха че ще пуснат синьото от R34