IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Българин е King of Europe

Тодор Дунев е новият крал на дрифта в Европа.

Българин е King of Europe

Пилотът на Дунев Моторспорт се качи на почетната стълбичка и в последното състезание от европейския дрифт шампионат King of Europe, което се проведе този уикенд на остров Крит.

Отново по феноменален начин - с изпреварване, Тодор спечели малкият финал срещу Капотис и се класира трети в Порт Крит, което направи българина недостижим в генералното класиране.

Така Дунев, който през миналата година завърши трети в шампионата, се пребори с дрифт елита на стария континент и заслужено спечели титлата крал на дрифта в Европа. За първи път в историята на най-младия и атрактивен автомобилен спорт България има своя европейски шампион.

В началото на сезона Тодор стартира със значително по-слаб автомобил от своите конкуренти, но пилотските умения и безспорния талант които притежава, се оказаха по-важни от конските сили.

През едва вторият си сезон в сериите, Дунев показа невероятна класа, постигна три победи, едно второ и две трети места, като единствено в Гърция не успя да влезе в топ 3. Българинът записа в актива си множество изпреварвания, които са изключителна рядкост в този спорт, с което освен титлата спечели и сърцата на публиката и се превърна в най-аплодирания шампион.

Тодор Дунев написа със златни букви името си като шестият шампион в европейската дрифт история, като преди него короната е била притежание на Пол Власблом 2005 и 2007, Никола Хайер 2006, Кийс Кок 2008 и Адам Керени 2009. През настоящия сезон, Дунев пое лидерство още в първия старт и до финала не даде шанс на действащият до момента шампион Керени да защити титлата си.

0 от 500
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    slowli ( преди 13 години )
    в България имаме много добри и качествени състезатели във всеки вид спорт ама нашата мижава държавица може само да се хвали с тях а не да ги спонсорира и развива за съжаление Честито на Тошко и нека продължава все така
  • #19
    5 rate up comment 1 rate down comment
    fen ( преди 13 години )
    Нямам думи,не съм очаквал някога да прочета такова нещо.Голямо БРАВО за тошко и ме е яд ,че ен съм бил там.Освен да му пожелая и на него и на екипа и всички около него да продължават така в същия дух, да развяват знамето по този начин когато оставят друите след себе си с гордо вдигната глава..
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 13 години )
    БРАВО!А след като имаме шампион,не е ли редно да имаме и поне едно състезание от тия серии в България?
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    REVENT0N ( преди 13 години )
    БРАВО! ЧЕСТИТА ТИТЛА! НЕВЕРОЯТНО ПОСТИЖЕНИЕ!ПС. Толкова ли няма някоя от нашите *** телевизии да се сетят да снимат състезанията...ама какво говоря те знаят само да излъчват срещите на *** ритни-топковци кой къде отишал коя наебал и като вкарат гол 1-н път за сезона ги изкарват пеле.ИСТИНСКИЯТ СПОРТ Е МОТОРНИЯТ!!! РЕВЪТ НА МОМОРА ЗАПАЛЕНИТЕ ГУМИ ЧИСТИЯТ АДРЕНАЛИН!!!Моля ако някой знае торенти от състезанията да каже...поне на това се надявам телевизиите са ясни = сапунки и футбол!
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Честито ! Заслужава го :) Евала !
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    NikeX ( преди 13 години )
    Нямам думи просто. През целия сезон се надявах да спечели и ето, че вече е реалност. Дунев им показа, че при моторните спортове не винаги машината е най-важна. Евала му прая.
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    reventon ( преди 13 години )
    gordeem se s na6iq 4ovek...
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Reload ( преди 13 години )
    Майстор!
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    EmoXide! ( преди 13 години )
    Един от малкото ни спортисти които славят България! БРАВО!А автомобила ТЕРАЗИД изглежда изключително нелепо на всичкото отгоре. Нещо като талибана който бърка в здравето на другите. :)
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    инж. Н. Гюров ( преди 13 години )
    Браво Дунев. Покажи на света кой сме бъргарите.