IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви коли търсим

Българинът обича екстрите и не е склонен да се раздели с тях.

Какви коли търсим

Средната класа в България вече си купува по-луксозни нови автомобили, твърдят дилъри на нови коли в България. Според тях хората от средната класа смятат, че могат да си позволят по-високо качество коли, с повече екстри и гаранции.

От купувачите - физически лица, най-предпочитани са средния клас автомобили - между 18 и 30 хиляди лева, твърдят дилърите.

За категорията на т.н. корпоративни клиенти - фирмите, най-интересни са малко по-висок клас возила - от 35 до 50 - 60 хиляди лева.

Най-богатите в България се снабдяват с луксозни коли за 250 - 300 хиляди лева, но по-често ползват коли за 120 - 150 хиляди лева, казват продавачите.

Заради кризата долната граница на цената на един нов автомобил у нас достигна 13-14 хиляди лева, но тези возила не са сред търсените,  категорични са наблюдателите на пазара. Клиентите обикновено предпочитали да имат поне основни екстри, като климатик, стерео и ел. пакет.

Пазарът на нови леки автомобили у нас през тази година "малко по-малко се раздвижва", смятат дилърите. Според тях през 2009 г. продажбите били доста по-слаби, заради кризата, спадът продължил и през тази година, но вече се усещало "очевидно раздвижване".

Цената на автомобилите винаги се движи с възможностите на пазара, за да са достъпни возилата до потенциалните клиенти, поясниха експерти. Според тях в един следващ момент, когато пазарът тръгне достатъчно добре нагоре, е възможно цените да "мръднат" също нагоре, но засега няма индикации за това.

0 от 500
  • #55
    18 rate up comment 0 rate down comment
    до АЗ ( преди 13 години )
    Нито четеш какво се пише,нито разбираш какво се пише.Пишеш колкото да си убиваш времето и да се заяждаш.Говоря ти за РЕАЛНИ КОЛИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ на цени от 6000 до 15000 euro.Вместо да празнословиш,влез в "mobile.de"или и това си некадърен да направиш,та влез там-КОЛИТЕ СА ТАМ!Прочети!-има си преводачка!!!-за такива като теб!ГОВОРИШ КАТО ЧОВЕК КОЙТО НИКОГА НЕ Е ИМАЛ КОЛА МАЙ,А?!?Не си ли ученик?Ще ти дам пример с преводачката-разбира се-точно на една от тези коли за 15000 euro,Фолксваген Костенурка.Но защо все аз трябва да ти го поднасям на тепсия?Влез в сайта Ученико,недей да те мързи!....Ето:Описанието на автомобилакожен салон, алуминиеви джанти,Истинска рядкост: VW Beetle Convertible с оригинални 2.4L-Riechert-Type 4-двигател! Кожена тапицерия черно в първоначалната форма (включително и панелите на вратите), купчина килим в черно с отделен постелки удължен за измерване на скоростта до 200 км / ч, аларма, покрив нд земя качеството тъмно синьо (като нов), топлоизолационни чаша зелен пред със зелен клин, Bilstein окачване, бар осанка, ATS джанти 5 , 5x15 с гуми 175/70 15 предавания с дълъг 4-та предавка (максимална скорост около 196 км / ч) на двигателя се провежда доказани 19800 км и се намира в един съвършен и абсолютно първоначалното състояние, записи за техническо обслужване и натиск схема ENGINE ИНФОРМАЦИЯ: Тип с 2368ccm, 135PS, ковани бутала състезания от СК, 45er Dellorto's, 296 разпределителен вал, ексцентрик nitrided охладител масло зад предния отвор на задния панел с термостат контрол, аксиален вентилатор с вентилатор и леки машини от Porsche 911 Много чист превозно средство! За всякакви въпроси моля да ми се обадете!
  • #54
    3 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Не се опитвах да сравнявам Mondeo с Outback, но ако така поставяш въпроса, наистина са несравними.Актуалното поколение Mondeo е автомобил с 2 поколения по-нов (респ. модерен) от Outback 2001. Дори ако сравняваме актуалните поколения да двете коли - предимствата на Outback са 4х4 и повишената проходимост. За друго не се сещам, освен, разбира се твърдостта на феновете на марката, която разбира се е съвсем заслужена :)
  • #53
    0 rate up comment 0 rate down comment
    thebrainless ( преди 13 години )
    Оня с Фиестата, ако ще караш праситата и овцити, в колата си, определено дачия е твоят избор, в моята возя семейството си. Outback не е в класа на Niva, там е Forester. Всъцност малко коли са в неговия клас - Аudi Allroud, Volvo Cross Country и Skoda Scout (май така се зовеше последната). Научи класовете първо. Outback 2004-2009 (което коментирам) нямам идея колко еърбеци има, моето е 2001 ;) и е само 12к
  • #52
    2 rate up comment 0 rate down comment
    A3 ( преди 13 години )
    Abe Sava kwo pi6e6 gluposti kak nowite koli te ostawqli na putq pa tiq 30-40 godi6nite bili super zdrawi nz si kwo si.Abe ti lud li si?
  • #51
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Всичко е реклама ( преди 13 години )
    до thebrainlessПрав си за много неща,но не само имат част от историята,но ,ако си бил скоро в Германия,ще видиш колко много има по улиците от тези модели и как Немците им се радват и ги подържат,защото те създават радост и не се равалят!!!Разбира се,заедно с Опел Манта и Опел Монца!!!И пак ще ти кажа:Живота е кратък,за да не му се радваш,а да затъваш в сивотата и безличието на новите коли и да се сливаш с общата маса-Анонимен и живеещ в тихо отчаяние!Извинявай,но пак ще цитирам Кърт Вонегът:-"По добре направи това което искаш и после да те е яд,отколкото да не го направиш,цял живот да те е яд и да умреш без никога да разбереш какво е щяло да бъде-проклинайки себе си."...
  • #50
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до оня ( преди 13 години )
    С един отговор ще ти отговоря и от мое име и от името на *** Maniac !Тези "30-40 годишни дараци"дараци по твоите думи сам ти ги представил от "mobile.de" !Те са по здрави и читави от новите коли!!!Влез в сайта и прочети-ЗАТОВА СЪМ ГО ДАЛ,В МОМЕНТА СА ТАМ И ПИШЕ ЗА ТЯХ!!!Ако не знаеш Немски,копирай си и си го преведи с "преводачката"Не само имат 4 годишен TUV,като са им дали повече + 2 години,а и са"хомологирани"със сертификат за отлично качество!!!Влез и прочети!!!Та с тия пари поне получаш каквото мечтаеш и не трепериш като новите коли,какво недоказало се нещо ще те остави на пътя!На втория ти въпрос:Ами пак от същия сайт си набелязваш кола,която да е в едно от многобройните малки селца и градчета,и да е на разстояние поне на 600 км от големите Градове в Германия!Отиваш,разбира се ,ако знаеш немски и се ориентираш по карти или снави,отиваш в Понеделник към 5 часа,защото по късно ще те изгонят,разбира те се за Вторник,плащаш 60 euro,да проверят за Интерпол,за рама,за двигател и ДАЛИ Е МИНАЛА ПРЕГЛЕД и ДАЛИ Е НЕМЕЦ И Е ЕДИНСТВЕН СОБСТВЕНИК,както е по обява!Ако е истински Немец то на драго сърце ще се съгласи на всички процедури!Но тогава колата ще е истинска и няма да ти свали и едно евро!!!Но като я вземеш,забравяш за ВСЯКАКВИ Г Р И Ж И !!!!!ЕЛЕМЕНТАРНО и трудно,ако не си го правил и не знаеш как става.
  • #49
    0 rate up comment 0 rate down comment
    същия ( преди 13 години )
    А ето ти и нещо за 19 бона на стандартните 133 000 км :http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=10&act=4&adv=11286300416100249&f1=details
  • #48
    0 rate up comment 0 rate down comment
    оня... ( преди 13 години )
    *** Maniac, интересно ми е, как ще избереш стара кола, която не е *** и е свястна. Не, че няма такива, но на какво ще разчиташ при избора си? Или може би предпочиташ да хвърлиш 20 бона ей така и да се надяваш да сполучиш с покупката? Ако са 3-4 хилки, ОК, съгласен съм. С тях и без тях, не е такъв проблем за повечето от нас. Обаче 20 бондака са си сериозна цифра, за да се хвърлят хазартно на вятъра. Затова - НОВ АВТОМОБИЛ от мен!
  • #47
    0 rate up comment 3 rate down comment
    оня... ( преди 13 години )
    Сава, отиде твърде далеч. Опазил ни Бог, ако всички мислят като теб и си накупуват 30-40 годишни дараци. Тогава ще ни се стъжни по пътищата.
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Оня с Фиестата ( преди 13 години )
    thebrainless, Дори Fiesta Gia има една възглавница повече от твоето Субару - тая за коленете :) Къде ще намериш такава при стар, петгодишен автомобил? Но както каза RS1600, споровете по тоя въпрос са безмислини, понеже спорещите имат прекалено твърди позиции. Обаче с нещо не съм съгласен. Ако трябва автомобил за село, определено за предпочитане е една Лада Нива или дори дачия Дъстер пред старо Субару.