IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai Blue Drive в Париж

Екологичните Blue модели на Hyundai са вече шест.

Hyundai Blue Drive в Париж
Корейският автомобилостроител Hyundai показа последните попълнения в колекция си от екологични автомобили на тазгодишното издание на автосалона в Париж.

Новият ix20 Blue и хибридната концепция ix35 направиха световната си премиера на форума във френската столица, за да се присъединят към четирите автомобила - i10 Blue, i20 Blue, i30 Blue concept и ix35 Blue, които вече са част от програмата Blue Drive.

Екологичните варианти в моделната линия Blue Drive включват редица подобрения, осъществени без да се правят компромиси с динамиката, надеждността или удоволствието от управлението на колите, подчертават корейците.

Всички модели използват най-новата енергоспестяваща технология за задвижване, разработена от развойните центрове на Hyundai в Република Корея и в Европа. Новите двигатели - 1,0-литров Kappa (бензинов) и 1,7-литров U2 (дизелов) например са оборудвани с множество подобрения с екологична насоченост като високоефективно двигателно масло, което намалява значително триенето, двойна система за изменение на фазите на газоразпределение, подобрена ефективност на изгарянето, оптимизация на предавателното отношение и на контрола на двигателя, за постигане на по-висока ефективност на агрегата.

Интегрирани са също така стоп-старт технология и ISG Hyundai - система за управление на алтернатора, която увеличава възстановяването на енергия при спиране и осигурява по-добро ускорение, минимализирайки натоварването на електрогенератора.

В новите модели от Blue Drive гамата са приложени и технологии за подобряване на аеродинамиката и за намаляване на съпротивлението при търкаляне.

Под купето на i30 Blue са сложени панели, покриващи частите, които създават по-голямо въздушно съпротивление при обикновените модели и така увеличават разхода на гориво. При някои модели е намалено съпротивлението на накладките върху дисковете и са сложени гуми с ниско съпротивление при търкаляне, налягането в които е по-високо.

Отвън автомобилите приличат на стандартните аналогични модели, но лесно могат да бъдат отличени от тях по емблемата и цвета на купето. Всички те са боядисани в един и същ отенък на цвета Lavender Blue и имат еднакви атрактивни графики по купето.

Чрез технологията Blue DriveTM малкия i10 Blue, оборудван 1,0-литров бензинов двигател отделя само 99г/км. По-големият i20 Blue пък се гордее с емисии от едва 98 г/км.

Новите ix20 Blue и ix35 Blue, които трябва да стъпят на пазара до края на тази година, отделят съответно 114г/км и 135 г/км, което ги превръща в едни от най-екологичните предложения в съответните класове.
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    готин ( преди 13 години )
    Карах глоксовете на Ауди 80.
  • #18
    2 rate up comment 3 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Тук наисти ти вярвам ,че няма как да се качиш на 80-ка!Докопаш ли се до нещо метално веднага би го обърнал в лепило за теб и 8-те малки патрви индианчета дето подскачат голи около теб.
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не виждам какво може да се сравни със стара фиеста или ауди 80,освен каруцата на баща ти!!!Трябва да си голям шегаджия.Аз никога не бих седнал,дори за секунда в такива дърти клозети,честно!Добре ли си,какво ти стана!?!
  • #16
    1 rate up comment 2 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Само фиести и 80-ки са ти в главата, но това са си коли в сравнение с каруцата дето обикаляш кофите.Като си толкова голям почитател на корейското похвали го с нещо коментирай корейските легени.
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ето така,нямаше защо да се шизофренираш,познахме те!И без друго още първия път се размириса на ***.Кажи,поне в моргата взеха ли я ауди 80-ката,какво стана?Продаде ли джантите,хи,хи,... ама много бяха грозни!*** наистина нямате вкус.Щом от такава *** "скачаш" на фиеста,много ще сте я закъсали в гетото.Единственият ти начин да видиш нещо по-ново е в интернет.
  • #14
    3 rate up comment 2 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Вече говориш за себе си в множествено число.Миризма нещата се влошават от толкова злоба.Потърси помощ.
  • #13
    4 rate up comment 8 rate down comment
    TURBO_CHARGED ( преди 13 години )
    браво браво... за кое браво?че продават *** на 2на цена :-)
  • #12
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не бе,***,ти си от казанлъшко,или пак се правиш на друг човек!***-шизофреник!Едно и също пишеш на всякъде,дословно.Толкова си ***,че винаги те познаваме.*** с фиеста!
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Когато Ауто Билд хвали VW казвате, че били пристрастни, а когато хвали корейските легени са най-обективните.Това е най-продажното списание и за това не го чета.
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    AZ ( преди 13 години )
    Да не би комшията дето се е гаврил с теб да е имал Фиеста и да е бил от Казанлък?!Само това може да обясни ,че всички за теб са от казанлък и карат Фиести.