IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова състезателна версия на ТТ RS

Audi в сътрудничество с Raeder Motorsport създаде екстремно изглеждащия състезателен автомобил TT RS Racer.

Нова състезателна версия на ТТ RS
Автомобилът вече преминава през тестове на пистата в Нюрнбургринг и ще се състезава в сериите SP 4T на Endurance Championship на Nürburgring още на 16 и 30 октомври. 



Тогава зад волана на автомобила ще бъдат Марк Хенерици (Marc Hennerici) и Кристофър Мис (Christopher Mies). Все още не е ясно с какъв двигател е състезателния ТТ RS



Както е известно, стандартният автомобил е с петцилиндров турбодвигател с обем 2.5 литра. Сигурно е обаче, че са направени съществени промени по окачването и аеродинамиката на автомобила, като са използвани и компоненти от Audi R8 LMS, който участва в сериите Le Mans Series. 



Преди време, състезателен TT модел беше използван от частния отбор Abt Sportsline при сериите DTM между 2000 и 2003 година. 



Сега на пазара най-силната серийна версия на ТТ RS с мощност 335 к.с. вече се предлага със скоростната кутия S-tronic, със седем степени и два съединителя. С тази нова комбинация TT RS вече ускорява от място до 100 км/час за 4.3 секунди (с механичната скоростна кутия ускорението е 4.6 секунди).
0 от 500