IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новини от Mercedes-Benz

Mercedes-Benz публикува първи официални снимки от купе-кабриолета SLK от ново поколение.

Новини от Mercedes-Benz
За съжаление снимката е само от прозрачния покрив, наречен Magic Sky Control. Магичното в случая е това, че водачът може да контролира пропускането на светлината в купето само чрез натискането на един бутон, при това покривът се затъмнява без да се закрива от някакъв таван отвътре. 



Така водачът може да промени покрива от напълно прозрачен до практически непрозрачен и отразяващ голямата част от светлината. Покривът Magic Sky Control ще се предлага с новия SLK срещу доплащане, като ще струва около 2000 евро. Покрив с аналогични качества вече се монтира на луксозните лимузини Maybach



С наименованието Magic, Mercedes-Benz ще пусне още няколко нови системи. Една от тях ще се появи в скоро време. Това ще бъде Magic Body Control, която ще намалява до минимум вибрациите в салона. Ще я видим за първи път при новото поколение на S-Class и при новото купе CL, чиято премиера ще бъде след около 3 години. 

В основата на тази система са хидравлични опори, които ще се монтират между стойките и точките на закрепването им към купето на автомобила. Според предварителни информации, тази система ще поглъща до 80% от вибрациите. Подобна система има пистовия болид Mercedes C11, като при него тя е наречена Magic Carpet („вълшебно килимче”).
0 от 500