IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови двигатели за Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo разширява предлаганите модификации на Giulietta с два нови двигателя – турбодизелов с мощност 140 к.с. и бензинов турбодвигател от семейство MultiAir, с мощност 170 к.с.

Нови двигатели за Alfa Romeo Giulietta
И двата нови агрегата се комбинират с роботизираната скоростна кутия TCT с два съединителя. Според изданието Autoevolution, средният разход на гориво при новия дизелов двигател е 4.5 литра на 100 км. Вредните емисии от CO2 са в рамките на 119 г/км. 



Максималният въртящ момент е променлив. Когато системата DNA (чрез която се избира един от три режима на работа на системата за контрол на стабилността, електроусилването на кормилната система и на двигателя) е в режим Dynamic, максималният въртящ момент е 350 Nm, като е достъпен от 1750 оборота в минута. При обичайния режим на работа максималният въртящ момент е 320 Nm достъпен при 1500 об/мин. 



Хечбекът с новия бензинов двигател и трансмисията с два съединителя ускорява от място до 100 км/час за 7.7 секунди. Това е с 0.1 секунда по-бързо от версията с механична трансмисия. Максималната му скорост е 218 км/час. При версията с новия бензинов двигател вредните емисии от CO2 са 121 г/км. 

Модификациите на Alfa Romeo Giulietta с новите двигатели ще бъдат показани на автомобилния салон в Париж. Там ще бъде изложена и версия със супер икономичен дизелов двигател, който ще има мощност 105 к.с. и среден разход от 3.7 литра на 100 км. В Париж ще видим и „гореща” Giulietta с бензинов двигател с мощност 235 к.с.
0 от 500