IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови двигатели за Alfa Romeo Giulietta

Alfa Romeo разширява предлаганите модификации на Giulietta с два нови двигателя – турбодизелов с мощност 140 к.с. и бензинов турбодвигател от семейство MultiAir, с мощност 170 к.с.

Нови двигатели за Alfa Romeo Giulietta
И двата нови агрегата се комбинират с роботизираната скоростна кутия TCT с два съединителя. Според изданието Autoevolution, средният разход на гориво при новия дизелов двигател е 4.5 литра на 100 км. Вредните емисии от CO2 са в рамките на 119 г/км. 



Максималният въртящ момент е променлив. Когато системата DNA (чрез която се избира един от три режима на работа на системата за контрол на стабилността, електроусилването на кормилната система и на двигателя) е в режим Dynamic, максималният въртящ момент е 350 Nm, като е достъпен от 1750 оборота в минута. При обичайния режим на работа максималният въртящ момент е 320 Nm достъпен при 1500 об/мин. 



Хечбекът с новия бензинов двигател и трансмисията с два съединителя ускорява от място до 100 км/час за 7.7 секунди. Това е с 0.1 секунда по-бързо от версията с механична трансмисия. Максималната му скорост е 218 км/час. При версията с новия бензинов двигател вредните емисии от CO2 са 121 г/км. 

Модификациите на Alfa Romeo Giulietta с новите двигатели ще бъдат показани на автомобилния салон в Париж. Там ще бъде изложена и версия със супер икономичен дизелов двигател, който ще има мощност 105 к.с. и среден разход от 3.7 литра на 100 км. В Париж ще видим и „гореща” Giulietta с бензинов двигател с мощност 235 к.с.
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    С тази отчайваща аеродинамика,какъв разход да има?!Просто кофти кола.При Алфа това е традиция,*** след ***.И Фиат плаща....
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Бъчваря ( преди 13 години )
    Може би имаш малка грешка в заключенията си. Тая Алфа не е спортно ориентирана, а комфортно ориентирана ;) Както винаги се цели спечелването на нови клиенти, че старите предпочитат да карат старите си... чудя се как да ги нарека, че да не се обиди някой. Нищо против старите Алфи. Такова е мнението за всички стари автомобили. Стар автомобил печалба не прави. Ето защо, Алфа се стремят да са в крак с времето, предлагайки по-скоро комфортен и икономичен автомобил, отколкото чист спортист. На мен тая комбинация ми харесва повече. А това колко гори е въпрос, който има различна тежест в различните държави. Ако вземем България, едва ли някой, който си купи тая Алфа като нова, ще се интересува от разхода на гориво. Ако обаче отидем малко по на запад, разходът на гориво има значение, понеже тоя автомобил е ориентиран към хората от средната класа, които не са толкова безразлични към разходите си, но в същото време искат и нещо ексклузивно, различно от Хюндай, Тойота, БМВ, Мерцедес...
  • #11
    19 rate up comment 1 rate down comment
    alfista ( преди 13 години )
    Добре де казват че разхода е Според изданието Autoevolution, средният разход на гориво при новия дизелов двигател е 4.5 литра на 100 км.Който може реално да е 4.2л или 4.7л. и кво лошо има това е спортно ориентирана кола ,не да гони някакви икономични показатели.Ако е мое притежание не бих я мъчил със 100 на магистралата поне 130-140км.ч. че ще гори малко над 5л голяма работа.
  • #10
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Jetix ( преди 13 години )
    4.5/100 за 140 к.с. не е рекорд по икономичност,определено!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Култова реплика, новият връх на неграмотността: "Максималният въртящ момент е променлив". Като чета надоу разбрах какво сте искали да кажете, но не е това начина. Ха-ха :)
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    insane ( преди 13 години )
    малеее красавица с характер.e италианците са номер едно в дизайна ТОЧКА.
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    IT ( преди 13 години )
    Ппав си.Имах възможността да я огледам от близо и колицата наистина е пипната от към качество и изработка ! Ааа за двигателите и техниката мисля че от написаното по горе е ясно че са от най-добрите в момента на пазара :))
  • #6
    24 rate up comment 1 rate down comment
    MaXx^GaBbeR ( преди 13 години )
    Към модела е очевидно и от всички тестове и показатели ,че е подходено по един единствен начин - Качество и прецизност. Супер е ,Алфа успешно възродиха легендарен модел !
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    КАТО ТЕ ГЛЕДАМ МУ РАЗБИРАШ МНОГО ДА ПРЕПОРЪЧАШ НЯКОЯ;ЧЕ ДА ТИ ОСЕРЕМ И НА ТЕБЕ ИДЕЯТА БЕ КАПАЦИТЕТ.КАТО СИ ВИДЯЛ СНИМКАТА И ХОП ДА ВИДИМ КАКВО СА СЪЗДАЛИ ХОРАТА И КАТО Е СТАНАЛО ДОБРЕ ЗАПОЧВАМЕ ДА УМУВАМЕ ПО БЪЛГАРСКИ.
  • #4
    20 rate up comment 1 rate down comment
    alfista ( преди 13 години )
    Той направо голф не е видял,та камо ли алфа даже и неможе да я сънува от къде да знае за тези автомобили, нали е глуповат анонимен дечко.