IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW предлага „седмица” устойчива на гранати

BMW представи бронираната версия на своя флагман, наречена 7-Series High Security.

BMW предлага „седмица” устойчива на гранати
Автомобилът е получил защита според европейския стандарт VR7 и е способен да защити пътниците от взрив на граната под колата и бронебойни патрони. 



В официалното съобщение от Баварската фирма се казва, че купето е защитено от специални листове устойчива стомана разположени във вратите, на покрива, колонките и др. Всички шевове и отвори по каросерията са напълно херметизирани. 



Автомобилът е с дебело 6 см почти непробиваемо стъкло със слой от поликарбонат. Бронираната Серия-7 е с различно окачване и нова спирачна система. Колата е оборудвана със система за комуникация позволяваща да се общува с хора извън автомобила без да се показват или излизат от колата. 



Автомобилът е оборудван с противопожарна система способна да потуши пламъци в моторния отсек или под дъното на колата. Бронираният BMW 7-Series има специални сензори, активиращи при нужда система за защита от газова атака.  Ако това се случи автоматично се затварят всички прозорци и вентилационни отвори, пуска се климатика и започва подаването на чист въздух от специален резервоар, разположен в багажника. 



Бронираната лимузина се предлага с два бензинови двигателя. Първият от тях е с осем цилиндъра и има 407 к.с. мощност. Той работи в комбинация с автоматична трансмисия с шест предавки. Според данните на BMW, бронираната кола с този двигател ускорява от място до 100 км/час за 7.9 секунди. 


Вторият двигател е с 12 цилиндъра и има мощност 544 к.с. Той се комбинира с автомат имащ осем скорости. С него бронираната кола ускорява за 6.2 секунди. И двете версии на бронираната „седмица” имат електронно ограничена до 208 км/час скорост. 







0 от 500
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аз! ( преди 9 години )
    Колко тежи това чудо?
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    непознат ( преди 14 години )
    не говори идиотщини,драгунов...това ли е най-мощната пушка,за която се сещаш?
  • #28
    4 rate up comment 0 rate down comment
    sinbad0 ( преди 14 години )
    Дано никога не ми се налага да си купувам кола с такова оборудване.Иначе БМВ е машината...
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    A U D I R8 ( преди 14 години )
    Това не е Метрото в Ст. Загора.
  • #26
    0 rate up comment 2 rate down comment
    :D ( преди 14 години )
    Хахаха "затвърдиха имиджа на кола за мутрафони" по твойта логика и Мерцедес и Ауди и Кадилак са такива...
  • #25
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Kuku ( преди 14 години )
    Е сега вече си затвърдиха имиджа на кола за мутрафони. Гранати, ба - да я направят да издържа на директно попадение от танк. То е ясно, че за каране няма да става с това тегло...
  • #24
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Това е пълна глупост. Един драгунов и шофьора е на пастет.
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    ribarq ( преди 14 години )
    Да Маняк искам да продължаваш да даваш факти ,колко си лъжлив даааа хората навсякъде вече те разбраха що за стока си поне гледам ,че вече те е срам да влизаш с ника си 525тд. Само ,че селския ти лаф да наричаш всички Б-4 те издава. Сам си падаш в капана. Страхлив си и избяга като жена а сега на Бургазлия взе да се правиш с друг ник ама селските ти лафове те издадоха а щом се криеш под друг ник значи те е срам от твоя. Толкова по въпроса. Претеглен си ,оценен си и не ставаш.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бай Кольо ръждата ( преди 14 години )
    Лудуто 525 пак ли е тука ? Маскиран като st.st смех отвсекъда.
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    RS6 ( преди 14 години )
    525 ти пак ли изкачаш със 100 ника бе *** то тва само потвърждава ,че не си бил на срещата. Клип щеше да пускаш а нещо се прайш на глух. Кога ще го видим клипа? А и това с Б4 те издаде... ха хха.. Така ,че няма как ако си Софиянец това да снимки на Метро Бургас щом сега пишеш ,че си от Бургас!! Нещо се оплете яко в лъжи вече. Последно от Бургас ли си или не и като си Бургазлия що си снимал Софийското МЕТРО?