IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls Royce произвежда на пълни обороти, за кола се чака поне 6 месеца

Въпреки намаляващите в световен мащаб продажби на автомобили, Rolls-Royce работи на пълни обороти и въпреки това не може да задоволи търсенето.

Rolls Royce произвежда на пълни обороти, за кола се чака поне 6 месеца
Заводът в Гудууд удължи работното време и дори прибави нова смяна за да увеличи производството. Данните за продажбите показват, че за първите девет месеца на тази година Rolls-Royce има продажби по-високи с 22% в сравнение със същия период на миналата година. 


Въпреки това търсенето е толкова високо, че за купето Phantom Drophead трябва да се чака до края на следващата година, а за седана поне до средата на 2008. 

Общият брой на продадените автомобили за 2006 г. е само 805, но когато цената на всеки от тях е поне половин милион долара, стойностите стават значително по-високи. За тази година се очаква за първи път производството да надхвърли 1000 автомобила. 

Перспективите пред Rolls Royce са още по-добри, като се очаква новото купе базирано на концепцията 101EX, която видяхме тази година в Женева, да предизвика още по-голям интерес. Rolls-Royce ще търси възможности да задоволи търсенето не само чрез увеличаване на производството, но и като удължи своя моделен ред.
0 от 500