IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia с нов двигател

Downsizing ( преминаване към компактни и по-ефективни турбодвигатели) става все по-популярна дума в автомобилостроенето.

Skoda Octavia с нов двигател
Сега и Skoda извършва подобни промени в своя модел от ниската средна класа Octavia. От тази година Škoda Octavia ще се предлага с новия малък турбодвигател на групата VW, с обем 1.2 литра. 



За последен път Octavia е била с двигател имащ обем 1.2 литра преди около 50 години. Това е бил автомобил носил обозначението Super, комби с три врати и двигател с обем 1222 см3 и мощност 33 kW. Колата е била произвеждана през 60-те години на миналия век. 

Сега най-новият бензинов двигател на Octavia е също с обем 1.2 литра, но значително по-висока мощност. Той заменя атмосферния бензинов двигател с обем 1.6 литра. Двигателят 1,2 TSI е разработен от чешки и немски конструктори и се изработва в завода в Млада Болеслав. Максималната му мощност е 105 к.с. (77 kW), разполага със системата за директно впръскване на горивото и турбина. 



Максималният му въртящ момент е 175 Nm и е достъпен от 1550 до 4100 об/мин. Octavia 1,2 TSI има комбиниран среден разход от 5.7 литра и вредни емисии от 134 г/км, като отговаря на нормите за опазване на околната среда Euro5. Разходът на турбодвигателят 1.2 TSI е с около 0.2 литра по-нисък от значително по-слабият 1.2 HTP, който се монтира на Fabia



Новият двигател при Octavia ще се комбинира или с механична трансмисия с шест степени или с автоматичната DSG със седем скорости и два съединителя. 

След появата на новия 1.2 TSI вече всички двигатели (и бензинови и дизелови), предлагани с Skoda Octavia са с турбина.  
0 от 500
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Брато и еднолитрови мотори ще монтират вече. Изненадвам се, че точно ти написа тоя коментар!
  • #29
    0 rate up comment 1 rate down comment
    magelan05 ( преди 14 години )
    E,OPLUWAN E SILNO KAZANO,SEGA KAZWAT,4E BIL PO-KALPAW OT 1,9 TDI,AMA 4ESTO AZ SE QDOSWAM,4E MOITA E 1,9 TDI,A NE 2,0 TDI :)
  • #28
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Светли ( преди 14 години )
    Иначе са големи разбирачи и с големи претенции.Поздрави!
  • #27
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Светли ( преди 14 години )
    Абе хора, като не харесвате шкодите и фв не ги карайте, ама що плюете по тях и обиждате. И на мене ми се щеше новата ц класа на мб или а4 или новата бмв 3 и нова хонда акорд, ама карам нова октавия и пак съм доволен. Ако бяха без пари тогава друга работа. Какво и е на октавията, вярно и аз не бих си взел 1,2 мотора щото ми се струва малък, а карам сигурно най- оплювания и мразен 2.0 дизел ама колата е добра и върви доста. Много от пишещите тука карат трети и пети употреби таралясници.
  • #26
    5 rate up comment 0 rate down comment
    BBB ( преди 14 години )
    i za6to si misli6 4e nas ni interesuva :D
  • #25
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Auto Maniac ( преди 14 години )
    Da e benzinov dvigatela i OKMRAZYA DISEL I GAS
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Vantage ( преди 14 години )
    С разликата, че ти ще караш малолитражка без екстри, а той ще кара автомобил с двигател обрал всите награди. Той ще се наслаждава на отличен автомобил в почти всеки аспект, а ти ше се наслаждаваш на отлична обезценка и ще си търсиш отличен аспект. Той ще мисли как няма да го сменя 5 години, а ти ще мислиш как да го смениш до 5 месеца. А да... той няма да плати 60к и ти няма да платиш 30к ;)
  • #23
    4 rate up comment 1 rate down comment
    BBB ( преди 14 години )
    Anonimen 1.9 TDI PD ne go pravqt izob6to ve4e, a do dr-te deto pi6at wv vmesto vw vzemete se obrazovaite malko...pi6e se VolksWagen
  • #22
    3 rate up comment 5 rate down comment
    william deffo ( преди 14 години )
    е то този 102 к.с. е средата на 90-те години,баси "иновативния концерн"
  • #21
    6 rate up comment 1 rate down comment
    teko ( преди 14 години )
    Ха! И Шкодичата се е изкачила на ски пистата! Галиардото си намери майстора!