IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тренировчица с Митко Илиев (Видео)

Петкратният шампион сяда зад волана на Skoda Fabia S2000.

Тренировчица с Митко Илиев (Видео)
Пилотът ще обязди нов автомобил от много по-висок клас през предстоящия сезон. Това е Skoda Fabia S2000, която ще замени шампионския Lancer Evo IX, с който Димитър Илиев завоюва много победи.


"Официалната поръчка на чешкия автомобил е финализирана преди броени часове, като от Млада Болеслав е получено потвърждение, че още утре автомобилът ще започне да се подготвя в спортния отдел на Skoda и до края на месец март се очаква той да пристигне в София", съобщават от VIVACOM Rally Team.

Fabia S2000 безспорно се доказа като един от най-успешните рали автомобили благодарение на IRC шампионата. Веднага след официалния си дебют през месец януари 2009г. автомобилите на Skoda спечелиха две места на подиума на едно от най-престижните рали състезания в Монте Карло, а тимът на Skoda е на първо място при конструкторите, като води с голям актив пред останалите участници.

На борда на българската Fabia S2000 ще бъдат Димитър Илиев (пилот) и Янаки Янакиев (навигатор), които ще се състезават за своя VIVACOM Rally Team.

Технически характеристики на Skoda Fabia Super 2000:

Размери: дължина - 3992 мм, широчина - 1798 мм, колесна база - 2486 мм, тегло - 1200 кг;

Двигател: атмосферен, бензинов с алуминиев блок, 4 цилиндъра, 16 клапана, 1996 кубически см, мощност 265 конски сили и максимален въртящ момент 245 Нм;

Елетроника: Magneti Marelli;

Задвижване: двойно предаване 4х4 с 2 механични диференциала;

Трансмисия: X-trac, 6-степенна секвенциална, съединител AP Racing 184 мм;

Окачване: McPherson, амортисьори Reiger Racing system, джанти OZ (18 цола за асфалт, 15 цола за макадам), гуми BF Goodrich;

Спирачки: Brembo, предни дискове - 355/300 мм, задни - 300 мм.

И за да ви загреем за това, което предстои през този рали сезон, ви предлагаме едно вледеняващо видео. Тренировчицата (както самият пилот е нарекъл видеото) действа, като много силно кафе. Колата е Evo IX.

0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 14 години )
    Гледай между 30 и 35та секунда.И не, не тръгва сама. За какво недозавиване говориш при завои, които могат да се вземат директно от вътрешната страна, а той изтегля навън, само и само да влезе с вратите напред като "големите"?А до другия колега - само с гледане не става :) трябва и практика.Добър шофьор, дано не експериментира по отворени пътища.
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    А не си ли се замислял, че колата сама тръгва с вратите напред в завоите? Да не би да очакваш недозавиване при един спортен автомобил? Я се пробвай с колко ще вземеш тия завои, без да поднесеш.
  • #31
    0 rate up comment 1 rate down comment
    BGRS ( преди 14 години )
    Ето още една причина за мечтите ти да станеш пилот. Имаш време до 40. Ако дотогава не станеш, не съжалявай. Насочи се към таксиметровата дейност.
  • #30
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    гледайте малко рали швеция и ще разберете каква е разликата между нашите състезателчета и истинските майстори...български рали-пилоти НЯМА! пълни смешници са! точно синчето на илиев старши преди време обвини един от най-добрите в света рали-тимове, италианци, но не се сещам как се казваха, че не му подготвили добре колата...хората се смяха с него и повече не подготвят автомобили за българи. томи макинен също не бил подготвил добре колата на другия наш посерк
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Да му пожелаем успех !
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    baceto ( преди 14 години )
    ти явно не си гледал WRC за това сигурно не можеш да схванеш защо влиза така в завоите....има разлика на каране на сняг и асфалт...
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 14 години )
    Нещо не успява да ме впечатли. Ако е за шоу - става, но не мога да разбера от какъв зор тръгва с вратите напред на съвсем леки завои?
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Гледам го как я кара и аз изтръпвам ,особенно в завоите
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Прекрасно видео,Митко е добър,Шкодата е супер,само половината от пишещите по-долу са пълни ***:)
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Много добър е Шкодака, миналата година на Барум рали в Злин господин Ян Купецки за маааалко да спечели на Чешка територия, ама мамка му ПЕЖА и ФИЯТИ!!!