IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce представи серийния Ghost

Rolls Royce официално представи своя нов модел Ghost.

Rolls-Royce представи серийния Ghost
По-малък, по-достъпен ценово и в същото време ориентиран в по-голяма степен към удобството на водача в сравнение с флагмана Phantom. За първи път за този модел се заговори преди 3 години на автомобилния салон в Париж. Тази година през март в Женева моделът беше представен като концепцията 200EX. 



Сега се вижда от официалните снимки на фирмата, че при серийната версия няма почти никакви промени в сравнение с концепцията. Rolls-Royce Ghost е автомобил, който на пазара ще се конкурира с модел като Continental Flying Spur на Bentley. 



Външният дизайн на Ghost ясно е повлиян от стила на Phantom. Това важи основно за предната част на автомобила, както и при задните врати, които се отварят срещу движението на 83 градуса, като позволяват изключително удобен достъп до задните седалки. 



Като цяло обаче, външният вид на Ghost е по-закръглен и предлага по-плавни линии в сравнение с по-големия Rolls. Купувачите ще могат да изберат и вариант с оцветен в сребърно капак на двигателя, както беше при концепцията 200EX. 



Много от стила на Phantom виждаме и в интериора на Ghost. Таблото е подобно на това при флагмана, като намираме и всички познати от по-големия модел луксозни добавки, качествения материал и невероятно добрата изработка, характерна за един Rolls-Royce. Маже да се поръча версия с индивидуални кресла. 



Според данните на Rolls Royce, Ghost е по-къс от  Phantom с 400 мм, но пространството в интериора на двете коли е съпоставимо. Платформата на Ghost е модифицирана версия на удължената платформа за BMW 7-Series, което означава, че „малкият” Rolls е изоставил алуминиевата рама на Phantom и е със стоманена самоносеща каросерия. 

Окачването е въздушно, амортисьорите се регулират електронно. Според фирмата новото въздушно окачване е толкова чувствително, че може да реагира на преместването на пътника от едната страна на задната седалка на другата страна и да настрои автомобила в съответствие с това. 



Окачването може да приближи или да отдалечи автомобила до пътя с 25 мм. Както може да се очаква, Ghost е с редица електронни системи подпомагащи водача, като Anti-Roll Stabilization, Dynamic Brake Control, Dynamic Stability Control, Dynamic Traction Control и Cornering Brake Control. Дължината на автомобила е 5399 mm, а теглото му 2435 кг. 



Двигателят е изцяло нов V12 с обем 6.6 литра. Максималната му мощност е 570 к.с., а максималният въртящ момент е 780Nm, наличен още от 1500 об/мин. Движещи са задните колела, като движението се предава от автоматична трансмисия ZF с осем скорости. Според производителя, ускорението от място до 100 км е за 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно до 250 км/час. 



Средният разход на гориво е 13.6 литра на 100 км. Вредните емисии от СО2 са 317 г/км. Световната премиера на Ghost ще бъде във Франкфурт, а продажбите в Европа ще започнат преди края на годината. 



Вече е известна и цената на най-малкия Rolls-Royce, която ще започва от 191 000 евро. 


0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    *** maikata edvali ima po perfekten avtomobil ot tova :))) koito go plye e ne6to sbyrkan da hodi da se pregleda tova e syvyr6enstvoto
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Софиянец ( преди 14 години )
    Гледам, че и ти четеш същия форум и пишеш не по-малко да не станеш и ти наклепан... Как може да си такава порта бе подмазвач.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    жтхф ( преди 14 години )
    Много си добър в коментарите:)Това което си написал е равносилно на това да кажеш:Аз нося на краката си "матстар" или "булдозер", ама онези обуки на"Версаче" са супер, а тези от "Гучи" за нищо не стават....Измери и примери, кой от двата автомобола е по-добър, че и в двата са те возили...
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Km ( преди 14 години )
    Пожелавам ти да си купиш тогава този най-несполучлив модел .. че нали си голям философ ... и вътре ще бъде с барче , телевизор , хладилник , и "зъболекарски стол " масажор - все неща които ги няма дори в Rolls Royce ....
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    abe stiga si visel po forumite be po4vai da ba4ka6. Zna4i 6e te naklepam na rabotodatelq ti.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Страхотно изглежда! БМВ знаят как да стопанисват такива уникални марки. Запазен е британският стил, това е истински Ролс-Ройс!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    аааа ( преди 14 години )
    Толкова са добри от Maybach, че получиха номинация за най-несполучлив автообил на всички времена!
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ashvibe ( преди 14 години )
    Тази кола е чист SEX...
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Veliko ( преди 14 години )
    И рече Господ: "И това е добро!"
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    eeeeh добре че сте вие да си дадете миродавните одобрения,сега само заради вас Ролса ще продължи да съществува:):):):)