IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Инвестицията в предприятието ще е за 1 милиард евро

Volkswagen обмисля отваряне на завод на Skoda в България

Ръководството на германския концерн Volkswagen AG преговаря за отварянето на нов завод на Skoda, като една от възможностите за това е България. Това съобщава германският всекидневник Handelsblatt, според чиято информация другият вариант е Турция. Инвестицията в новото предприятие ще бъде на стойност 1 млрд. евро.

Volkswagen преговаря за отваряне на завод на Skoda в България

Причината за откриването на ново предприятие е увеличаване на производствените мощности. В момента Skoda има сериозни проблеми, като заводът в Квасини работи на 3 смени. Там се произвеждат кросоувърите Kodiaq и Karoq, както и SEAT Ateca. Освен това в Чехия има проблеми с набирането на работна ръка. Страната има най-ниската безработица в Европейския съюз, вече под 3%.

Окончателното решение по въпроса ще бъде взето на заседанието на Надзорния съвет на Volkswagen, което ще проведе на 16 ноември. По информация на изданието, твърде възможно е в новия завод да се произвеждат и модели на други марки на концерна.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda volkswagen ag
0 от 500
  • #34
    0 rate up comment 0 rate down comment
    M ( преди 5 години )
    Дано е в северозапада там всичко загива. Аз лично ще си се завърна натам не ви искам софията :(
  • #33
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Бръм ( преди 5 години )
    Доколкото си спомням преди няколко месеца чешките синдикати заплашваха VW със стачки защото не си даваха производството да се изнесе в Германия, където мошностите не са натоварени....Тъй че това с новият завод нещо хич не ви се връзва :) пък и България хахаха
  • #32
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    като не знаеш защо НР и хенкел се махат от България И ЕВРОПА - недей много да плямпаш !и двата са си раздробили и продали бизнеса на китайци - къде мислиш ще ходят във Франция ли ?аман от комунисти живеещи на опорни точки - смърт за вас в Белене - прасетата да ви ядат !
  • #31
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Явно швабите не са запознати детайлно с тукашния бизнес климат, заради който Хенкел, НР и още други се оттеглят от тази мутронизирана и свръх-корумпирана държава. Още на първа копка на завода ще се извие опашка - намесници, партийци, министри и ново изпрани бизнесмени да помогнат в ценообразуването на инвестицията.
  • #30
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Тва никога няма да стане!Ама се приказват глупости за да могат някои да си осигуряват мандати до безкрай.Всеки умен се е махнал оттук!
  • #29
    9 rate up comment 0 rate down comment
    СМЪРТ на комунистите ( преди 5 години )
    на комунистите пяна им излиза от *** и устата, ако нещо хубаво се случва в България, а те не могат да се похвалят с НИЩО , докато са били на власт и власт скоро няма да подушат !направо сън не ги лови тези национални предатели !СМЪРТ на комунистите !
  • #28
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Споко, като видят кой ни управляваТе много добре знаят кой ни управлява.Да не мислиш, че падат от небето?За тях е достатъчно БСП да не се добира до властта.Неразбориите в съдебната система не ги интересуват.На тях им е достатъчно да няма кой да подклажда размирици като *** с дрънканиците й за национализация.Няма БСП, няма проблем, субсидиите си текат, икономиката се развива.
  • #27
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кое можещо население е избягало в чужбина бе ало?Нито един образован и кадърен мой приятел или съученик не замина за САЩ, Англия или където и да било.Тези които аз познавам всичките едвам избутаха техникума и отидоха да обслужват старци или да са общаци по строежите.
  • #26
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Проекта ГРОБ е създаден и финансиран от ГерманияАми чудесно!Значи ще стане.Ще имаме завод на Фолксваген в България.Аз не харесвам Фолксваген, но ако направят завод за електромобили както пише колегата по-долу ще си купя от тях.България и Германия - стари бойни другари, сега и икономически партньори.Това е просто чудесно!
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Боко тиквата и сие ( преди 5 години )
    Добре дошли :)