IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda подгони поредния си рекорд

Компанията произведе 1 млн. автомобила за пета поредна година

Skoda подгони поредния си рекорд

Компанията Skoda произведе едномилионния си автомобил за тази година. Юбилейната машина е бяла Fabia с 1,0-литров мотор, която слезе от конвейра на завода в Млада Болеслав. През 2017 г. чехите достигнаха границата от 1 млн. произведени коли две седмици по-късно, което означава, че и през тази година ще запишат нов рекорд.

Skoda подгони поредния си рекорд

Очакванията са през 2019 г. резултатите на Skoda да бъдат още по-високи. Основна роля за това ще играе новият хечбек от сегмент А - Scala, който ще се появи догодина на пазарите. Като цяло чехите достигат границата от милион автомобили за пета поредна година, като през тази ръстът на продажби е 7,8%.

Двата най-популярни модела на марката си остават Fabia и Octavia, като именно вторият е и бестселърът на Skoda. Добре се представят и двата кросоувъра на чехите Kodiaq и Karoq, към които наскоро се присъедини и трети – Kamiq, който се предлага само в Китай. Именно на най-големия автомобилен пазар съвсем скоро ще стъпи и купеобразния Kodiaq GT, което гарантира още по-високи резултати за компанията от Млада Болеслав.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бацко ( преди 5 години )
    до: После пушили ае пичага, кажи ги тия трикове?!нема ядец като знаеш нещо да подобриш живота на всички потърпевши от немския инжинерен труд...кво правиш? сменяш маслото на 10к, облужваш кутията на 50? тургаш добавки в дизело?
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чехите произвеждат, швабите прибират парите.Също Аурубис България и Аурубис Хамбург.
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    само убитаците си дават стинките за рено или дачия. Факт!
  • #4
    2 rate up comment 11 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Кое е постижението че са произвели та тия са на загуба.Колко от тия коли са продали щото май само седят по паркинзите на дилърите както и на голове из американската пустош
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    После пушили ( преди 5 години )
    Ти какво искаш , след монтиран чип и нафта от БДЖ.Ако си подържате колите правилно и спазвате точно техническите спецификации , ще забравите сервиза.Служебна Октавия на 12 години и 230 хиляди , само в България карана и нула дефекти , а е помпа дюза с дсг кутия.Тоест може , но трябва и акъл , а не само простотия и комплекси.
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Станчев ( преди 5 години )
    250000+ км и лоши горива се отразяват така на всяка марка. ;-)
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Fermera ( преди 5 години )
    Рекордите за Шкода,саждите за нас.Все по често срещам коли на марката който димят обилно.