IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen стартира проект със Siemens

Светофарите във Волфсбург стават част от системата Car2X

Volkswagen стартира проект със Siemens

Идеята за връзка между автомобилите и обкръжаващата ги инфраструктура намери ново превъплъщение в съвместен проект на компанията Volkswagen и Siemens. Те използват безкабелна мрежа със стандарт WLANp (ITS-G5), за да реализират няколко технологии, повишаващи безопасността при преминаване на кръстовища, а също така и комфорта и усобството по време на движение.

Volkswagen стартира проект със Siemens

Проектът ще бъде реализиран в родния дом на Volkswagen – град Волфсбург, където десетки светофари вече са свързани в локална режа и са оборудвани с различни сензори и камери. Те контролират „слепите зони” например, и предупреждават водача на превозното средство за намиращ се в тях велосипедист.

На няколко от кръстовищата във Волфсбург германците тестват и стационарни радари за повишаване на безопасността на движението. Устройствата откриват не само велосипедисти, но и пешеходци, намиращи се в опасна близост до автомобила. Съответно предават информацията на превозното средсво, което реагира, ако водачът по някаква причина не види опасността.

Върху подобни проекти, които включат не сао автомобили, но и мотоциклети, велосипедисти и пешеходци, работят мното компания, като те се различават по техническите си детайли. Общото в тях е компютърната връзка с инфраструктура, която ще позволи навлизането на превозни средства с автономни тетнологии от четвърто и пето ниво.

Volkswagen стартира проект със Siemens

Идеята на проекта на Volkswagen и Siemens е тази технология да бъде унифицирана и съответно да бъде разпространена в цяла Европа. Засега големият проблем си остава законодателството в различните държави, което засяга безпилотните автомобили, въпреки че чиновниците от ЕС вече се обявиха за създаване на единна инфраструктура от така нареченото „мрежово движение” (networked driving).

Снимки: Volkswagen



 

Тагове: volkswagen siemens
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Долните Бай *** пак дават акъл и ръсят мозък по теми от които абсолютно нищо не разбират!Мила родна картинка!
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    до: Факт! ( преди 5 години )
    Тези подробности ги знам, защото живеех близо до централата им в Мюнхен. Много познати работеха там. Имаше и българи атомни и компютърни инженери. В един момент, като гръмна скандала закриха всичко и няколко хиляди човека отидоха на улицата буквално. На много не им платиха пълните заплати и обезщетенията. Всичко това разбира се с подкрепата на немската държава. Нещо подобно е и Фолк с Ваген, но в доста по-големи мащаби и много по-големи размери. Мошеници от най-висока класа са тези фирми!
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до: Факт! ( преди 5 години )
    Сименс сега не правят, но до преди 809 г правеха и им беше един от основните бизнеси. Подкупваха правителства на държави, за да печелят те процедурите за строителство на АЕЦ. Те са толкова некадърни, че по друг начин няма как да са в този бизнес освен с подкупи. Изловиха ги, откриха им черните кази за милиарди и тогава напуснаха Германия. Управлението им се прехвърли в Китай. Някой от правителството на Меркел им е подшушнал какво да направят, за да не ги закрият, като фирма и така...
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Германците атомни централи не правят нямат технологии за това.Хванаха се с французите и малко след тва французите фалираха.Бегай далеч от немските ко.елета далаверите на Сименс бяха с влакове.Бойко нали им напълни гушите за скапаните им мотриси.
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Германците са ясни дебели про.ти мошеници.Хубавото е че загиването им е необратимо!
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пак някаква имама са измислили. Ще прокарат някаква тяхна система да се слага и после ще задължат производителите да слагат устройства в колите с които системата да работи.Каквото и да направят тези се някаква измамна далавера ще е. Едните най-големите автомобилни мошеници в света, а другите в атомните централи. Помните ли разкритията за подкупените правителства на няколко държави Сименс да правят реакторите. Единият подкуп беше за 1 млрд долара. Черни каси и т.н. Напуснаха Германия дори.
  • #1
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Двама мошеници се обединили и станал един по-голям мошеник!