IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества електрическа 3-а серия

Все още не се знае кога ще излезе на пазара

BMW тества електрическа 3-а серия

BMW напредва в тестовете на електрическата версия на 3-ата серия, като се смята, че точно този модел ще е пряк съперник на достъпния Model 3 на Tesla, най-вече на европейския пазар.

BMW тества електрическа 3-а серия

Все още се знае твърде малко за електрическата версия за популярния модел на BMW, но се предполага, че колата ще излезе на пазара с пробег между 400 и 480 километра с едно зареждане. Също така няма и потвърдена информация кога ще се появи изцяло електрическият вариант на 3-ата серия на BMW.

Новата 3-а серия, която носи означението G20, ще използва архитектурата CLAR на BMW, като платформата е за модели със задно предаване и вече се знае, че колата ще е по-лека и с по-нисък център на тежестта. Фейслифт на 3-ата серия се очаква на салона в Париж през октомври, а продажбите ще започнат през 2019 година. Година по-късно би трябвало да бъде представена и М-версията на модела.

Със сигурност електрическият вариант на 3-ата серия заема важно място в плана за електрификация на BMW. Баварската компания планира за представи 12 електрически модела до средата на следващото десетилетие. През 2021 трябва да се появят елекрическият кросоувър iNEXT и купето с четири врати i4. Година по-рано пък ще дебютира изцяло електрическата версия на X3.

Снимка: Chris Doane Automotive

Тагове: bmw bmw 3 series
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Ще бъдеще време неясно кога и кво тестват.Всички немски "елкектрички" се оказват после хибриди поради некадърността им в разработването на чисто електрически модели.Тия са нация от миналият век закривай!
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това като излезе модел 3 с отвратителният телевизор посредата на таблото ще сгъне платната....
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Альо, аФтокомедията! ( преди 5 години )
    CLAR платформата е универсална - за задно и 4Х4, както и за хибриди!