IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz прекрати производството на plug-in хибриди

Компанията подготвя ново поколение на този тип задвижващи системи

Mercedes-Benz прекрати производството на plug-in хибриди

Компанията Mercedes-Benz е прекратила напълно производството на зареждащи се (plug-in) хибриди. Това засяга моделите C-Class, E-Class, S-Class и кросоувърите GLE, съобщава британското издание Autocar.

Mercedes-Benz прекрати производството на plug-in хибриди

Причината за подобно действие е пускането на пазара на ново, трето поколение автомобили със смесено задвижване. Всички те ще се продават под новия „електрически” бранд Mercedes-EQ. Силовият агрегат на третата генерация хибриди включва нова 9-степенна автоматична скоростна кутия, обединена в един блок със съединител и електромотор.

Мощността на електрическия двигател в системата е 121 к.с. Без включване на мотора с вътрешно горене автомобилите могат да развият скорост от 140 км/ч (при сегашните хибриди е 130 км/ч), като само на ток ще изминават до 50 км (сега пробегът им е 40 км).

Представител на Daimler обяви, че първо на пазара ще се появи хибридна модифиация на S-Class. Седанът S560e разчита на 6-цилиндров бензинов турбомотор, като той заменя модела S500е, като проджбите му ще стартират през лятото.

Веднага след това ще бъдат предложени две хибридни версии на E-Class – с бензинов и с дизелов двигател с 4 цилиндъра. Техните продажби ще започнат в края на годината, а през пролетта на 2019 г. ще излезе и хибриден вариант на C-Class с дизелов мотор. В края на следващага година клиентите ще могат да си купят и хибридния хечбек A-Class.

За разлика от леките модели, кросоувърът GLE ще смени поколенията си още през тази година, като също ще получи напълно нов хибриден агрегат. Според Autocar, той ще разчита на 6-цилиндровия мотор от хибридната S-Class, а моделът ще се казва GLE 560e.

Снимка: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz plug-in eq
0 от 500
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 5 години )
    лакмус бил скъпа марка а Мерцедес "евтина" ли!?Я дай 5-6 Мерца насам тогава, пък ти си дръж "скъпия" лакмус! ))))
  • #9
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И макдоналдс продава много сандвичи.Лексус е по скупа премиум марка в Европа.И Ягуар продават малко,Ролс Ройс също.
  • #8
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И как ще видите хибрид от ИСТИНСКА луксозна марка на улицата? Те произвеждат каквото искат клиентите, а не скъпи, лакоми, тежки и най-вече маломощни безсмислени хибриди с никакъв въртящ момент, единствената цел на които е да излъжат регулаторите. На японските технологични "гении" колите горят точно толкова колкото и вървят...
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сравнението с Лескус отдавна е направено, и то съвсем категорично - 630 хил. срещу 2,3 мил. броя/година при падащи продажби за Лексис.
  • #6
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    хахахахаха какво били прекратили?я пак! Какво?Има ли някой който да им вярва на тези и на ония другите от селската марка? Кво стана с дизелгейт? Оправихте ли се? Пак потулихте нещата. Меринджея с мустаците, като на сом още ли е в ареста или тихомълком си го пуснахте да си харчи милионите?Слагайте двигатели на Дачия и ще сте добре ви казах ама така е, като не слушате. Сами видяхте че нищо не става от вас. Да не стане така Дачия накрая да ви купи освен, че арабите и китайците са ви взели 40%
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Само да попитам, някой, някъде виждал ли е плъгин хибрид на Мерцедес. Някъде да го е видял да се кара. Аз лично не съм. Живея в Германия и не съм видял това чудо на техниката никъде и то при условие, че много пътувам и на месец правя по около 3000 км пробег.
  • #4
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама тея верно ли са имали производство на plug-in хибриди?Хахаха, явно само те са си го карали и само те си знаят. Нещо подобно, като хибридите на ВАГ. Всички знаят, че има такива, но никой не ги е виждал.Някой ако знае в БГ къде ги продават да каже. Ей така да отидем да ги видим, да ги пипнем пък и евентуално да покараме на тест драйв, ако разрешат.
  • #3
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кога го пуснаха, кога решиха да го спират?!?!Тези съвсем изперкаха.И между другото по тестовете хибридите на Мерцедес харчат повече от колкото нехибридната версия със същата мощност. В АМС беше теста. А американците ги осъдиха за обявен разход на гориво доста по-висок от реалният. Правиха тестове при идеални условия и никой не можеше да постигне поне 1 л. до обявеното. Поканиха представители на Мерцедес да им покажет по какъв начин са го постигнали обявения разход, но и те не успяха. Мошеници!
  • #2
    11 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е как ще правят сравнение с Лексус?!Ти чувал ли ли си да сравняват космически кораб с каруца? Лексус са технологично толкова напред, че германчетата срещу тях да бягат не могат да ги стигнат.
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Вуки ( преди 5 години )
    Що не направите едно сравнение с Lexus ей така, за по-интересно?