IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Версията Space X ще има по-добри характеристики дори от най-бързите бензинови спортни коли

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Шефът на Tesla - Илон Мъск, обеща да направи бъдещия спортен модел на марката - Roadster,  още по-бърз. От думите му става ясно, че колата ще получи допълнителен пакет SpaceX (така се казва аерокосмическата компания на Мъск),  който ще подобри характеристиките на електромобила.

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

"Това, което ви показахме по-рано, беше само базовата версия на Roadster. Подготвяме цял комплекс от допълнителни опции под името Space X, които са направо безумие. Целта ни е с тях Roadter да изпревари по всички възможни показатели дори бензиновите спортни коли, които според мнозина са най-впечатляващото нещо на пазара", обясни Мъск, цитиран от Сarscoops.



Новата Tesla Roadster беше показана през ноември миналата година. Автомобилът получи 3 електромотора, чийто максимален въртящ момент е 10 000 Нм, както и комплект батерии с капацитет 250 кВт/ч. От компанията твърдят, че колата ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 1,9 секунди,  като пробегът с едно зареждане ще достига 992 км.

Мъск обеща още по-безумна Tesla Roadster

Серийната версия на роудстъра ще излезе не по-рано от 2020 г. Машината ще струва около 200 000 долара, като заявки за нея вече се приемат. Предлатата е 50 000 долара.

Снимки и видео: Tesla Motor

 

 

 
Тагове: tesla roadster space x
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Този ( преди 5 години )
    Много концептуални килъри на Тесла Модел S бяха показани, но нито германците, нито китайците почнаха да ги произвеждат.Кой голям играч ги бил настигнал?
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Айфона промени всичко както и Тесла преди това използвахме тухли на нокиа и ериксон както сега ползваме канцерогенни немски ку.ници.На това обаче скоро ще бъде сложен край!
  • #11
    1 rate up comment 7 rate down comment
    цирк ( преди 5 години )
    Тия циркаджии трябва първо да се спасят от почти сигурният си фалит,а след това да правят мега бързи електрички.Явно пропускат факта,че вече не са сами на пазара и големите играчи ги настигнаха и вече ги изпреварват.Тесла е точно като Аифон - само имидж за много пари и облъчени балъци на опашка.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    В ститията има грешка която някой често допуска когато пише за капацитет на батерии.В случая не знам откъде е преписал че батерията ще е 250квтч? Всъщност щяла да е 200квтч, защото пробега 620 мили си го пише в сайта на Тесла, а максималната скорост над 250 мили в час.Някой ще правят елрктромобили с 200квтч батерия, а германците още с 40квтч нямат.
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Яд ме е за тесла, страхотна идея,страхотни възможности,но компанията е в ръцете на човек, който се няма хал хабер и тя затъва в дългове,а хората се разочароват от постоянните лъжи и обещания, докато все още си чакат платените модел 3,някакъв сладкодумец им обещава след 2020-та година модел който не могат да си позволят...
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Във повечето сайтове включително официалния форум и уики пише че е с 200КВТ батерия което значи че няма да е повече от тон
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости на Model S 100КВТ батерия тежи около 500кг,батерията на Модел 3 е 6% по-лека на КВТ от тази на Модел S което значи че на Роудстър ще е поне 10% по-лека и няма да надвишава 1200кг освен това цената на КВТ е около 200долара което значи че батерията няма да надвишава 50-60000долара зареждането с със сегашните ще е час и половина до 80% а с подобрените суперчарджъри ~200-250КВТ които започват да ги монтират до няколко месеца ще е 1 час до 80%
  • #6
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някакви каращи голф 2 обясняват колко ще е лоша Тесла Роадстър 2. Карай си там дизела и не го мисли Илон ти.
  • #5
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Идея за милиони ( преди 5 години )
    Щом като целта е "...Roadter да изпревари по всички възможни показатели...", то изпреварете останалите по показател ниско тегло!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    За 0.1 секунди от 0/100 шоферът ще е мъртъв - горе долу толкова време отнема да катастрофираш челно от схода скорост до 0 и въпреки мерки за сигурност и всичко, мозъкът най-често понася сериозни поражения при такова ускорение (било то положително или отрицателно) :D