IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren: Да направим SUV? Не, благодаря!

Подобен автомобил само ще пречи по улиците, категорични са британците

McLaren: Да направим SUV? Не, благодаря!

Популярността на кросоувърите и SUV-моделите расте непрекъснато и това кара много производители да подготвят такива модели. Британската компания McLaren обаче сложи край на спекулациите, че има намерение да разработи и пусне на пазара подобен автомобил.

McLaren: Да направим SUV? Не, благодаря!

„Кросоувърите и всъдеходите няма как да бъдат спортни или практични, като по никакъв начин не се вместват в концепцията на нашата марка. Освен това не можем да си позволим да разработим нова концепция, която силно ограничава дизайнерите ни”, обяви маркетинговият директор на компанията Джолиън Наш пред Motor 1.

Според британците, единственото, което би направил подобен автомобил, е да пречи на останалите превозни средства по улиците. Затова и в McLaren смятат да следват пътя, по който вървят и да не се отделят от него заради безмислени проекти.

„В основата на нашия бизнес-план е да се придържаме към автомобили, които ни осигуряват добра възвръщаемост след продажбата им. Това се отнася не само за SUV-моделите, но и за електромобилите. Все още технологията не е толкова добра, че да ни осигури автомобил, който ще предлага управляемостта и пътното поведение на един истински McLaren”, коментира Наш.

Снимка: McLaren

Тагове: mclaren suv
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    gsx-R, първата ми реакция беше де похваля МкЛарън, че най-после се намери някой, който не се бои да каже истината. После се сетих как с един приятел оглеждахме първия Кайен, на който попадахме. Той се почеса, пък вика: СУВ не е, ама и Порше не е! Не знам кво е това! След кратък размисъл все пак реших да се присъединя към твоето мнение :))
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те и Порше, и Ламбо, и Бентли, и Ролс Ройс не предполагат СУВ-ове, ама виж каква стана тя. Въпроса е кога Фиат ще натиснат и Ферари да направят СУВ - те ако не се лъжа имаха 1-2 концепта с вдигнато окачване.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    gsx-R ( преди 5 години )
    Това и друг път сме го чували :D