IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Японците разчитат на електрическите и безпилотни технологии за настигане на конкурентите

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

През последните десетилетия премиум-марката Infiniti сериозно изостава от германските конкуренти. Сега в компанията се надяват, че ще успеят да настигнат BMW и Audi с помощта на измененията в автомобилната промишленост, които водят до преминаване към електрически и безпилотни автомобили.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Пред изданието Automotive News главният дизайнер на Nissan - Алфонсо Албайс, бе категоричен, че в Infiniti вече ще се залага на минимализма. Целта е да се намали количеството агрегати под капака, но в същото време да се увеличи вътрешното пространство в салона. Това ще доведе до отказ от излишните органи за управление – бутони, копчета и превключватели. С други думи, идеята е бъдещите модели на Infiniti максимално да приличат на iPhone.

„Това, към което се стремим, е премахването на различните механични компоненти. Подобно нещо ни вдъхновява и ще ни позволи да върнем загубеното ДНК на японските автомобили”, коментира Албайс.

Идеята е доста любопитна, защото минимализмът по никакъв начин не си подхожда с премиума. Според експерти, подобен подход означава пълен отказ от европейския дизайн, но в Infiniti явно не се притесняват от това. В компанията са сигурни, че през 2025 г. половината от нейите продажби ще се дължат на електромобили и затова вече се работи в тази насока.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Първият модел, даващ представа за бъдещия дизайн на японската марка, е концептуалният Q Inspiration. Той беше представен на автосалона в Детройт, като се движи на електричество и има изцяло автономно управление. Напълно в съответствие с казаното от Албайс машината е с максимално опростен дизайн, а от салона са премахнати всички бутони.

Снимки: Infiniti
 

Тагове: infiniti
0 от 500
  • #15
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоз пък и той всеки ден сменя колата ... във форума.Много комплекси имаш е , момче. ахахахахахх
  • #14
    22 rate up comment 17 rate down comment
    fermera ( преди 6 години )
    Като собственик на ИНФИНИТИ ЕХ30Д което е купено ново през ноември 2011г а сега е на 290к километра мога да ви уверя че колата си върви без проблеми.Нито е чупила кутия като DSG,нито е късала верига като БМВ.Проблем е че се плаща 10%мито което оскъпява крайната цена.Ако на така наречени немски премиуми им махнеш дизелововите мотори няма да намериш кой знае какви други технологии.Най-добре се спавят да опушват пешеходци по кръстовица и колездаци по велоалеята.Ама толкова си могат.
  • #13
    15 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дай да чуем твоите "словоизлияния", жълт. Как беше, бангията ти е на 15+ години, но покрива евро 6, нали така беше ? Смешен жълтур.
  • #12
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Cars2018 ( преди 6 години )
    Немците са много напред, който е карал знае...
  • #11
    25 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    вагенското фенче пак не са му стигнали парите за хапчета и ще четем словоизлияния до следващата дата за социални помощи. Ще ми сравнява безщумни, прецизни и здрави като чук японски коли с тракащи, отровни, сглобени от анадолци германо-китайски бангии! изживяването му изоставало - абе ти с това старо яйце б4 ли ще обясняваш за изживяваня - смеееех..
  • #10
    20 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То целия свят знае какво е БМВ, какво е Порше, но българина нали го знаеш. Да се прави на интересен, да се прави на различен, и японски бангии харесва(само харесва, защото няма пари да притежава) и тия дето ги харесват японските бангии и на паради ходят.Абе то ужасна работа.
  • #9
    16 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добре го каза. Японските създават впечатление - криво-ляво - докато не ги покараш. Тогава разбираш, че изживяването изостава значително от немските. Само че тук никой от запалените им защитници не се е качвал на нов автомобил от въпросните марки, да не говорим да го притежава.
  • #8
    23 rate up comment 22 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    В един и същи ден карах БМВ Х5 модел 2013 и Infiniti QX70 модел 2015. Още ме е яд, че се качих в Infiniti. Имах толкова добро впечатление от автомобила, докато не го покарах.Японските автомобили нямат комфорта, който го има немският автомобил. Само Лексъс се доближава, но има още какво да се желае! От по-ниският клас Мазда 6 ми направи добро впечатление, като карах преди 2 години. Но има още да догонват.Немските автомобили колкото и да ги плюете са много по-удобни и затова се купуват!
  • #7
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоз пък и той с неговата Тесла, *** с *** такъв, да *** **** в ***, *** ***. Да ти е ясно.
  • #6
    7 rate up comment 27 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    С две думи, Инфинити ще копира Тесла :-)