IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Японците разчитат на електрическите и безпилотни технологии за настигане на конкурентите

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

През последните десетилетия премиум-марката Infiniti сериозно изостава от германските конкуренти. Сега в компанията се надяват, че ще успеят да настигнат BMW и Audi с помощта на измененията в автомобилната промишленост, които водят до преминаване към електрически и безпилотни автомобили.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Пред изданието Automotive News главният дизайнер на Nissan - Алфонсо Албайс, бе категоричен, че в Infiniti вече ще се залага на минимализма. Целта е да се намали количеството агрегати под капака, но в същото време да се увеличи вътрешното пространство в салона. Това ще доведе до отказ от излишните органи за управление – бутони, копчета и превключватели. С други думи, идеята е бъдещите модели на Infiniti максимално да приличат на iPhone.

„Това, към което се стремим, е премахването на различните механични компоненти. Подобно нещо ни вдъхновява и ще ни позволи да върнем загубеното ДНК на японските автомобили”, коментира Албайс.

Идеята е доста любопитна, защото минимализмът по никакъв начин не си подхожда с премиума. Според експерти, подобен подход означава пълен отказ от европейския дизайн, но в Infiniti явно не се притесняват от това. В компанията са сигурни, че през 2025 г. половината от нейите продажби ще се дължат на електромобили и затова вече се работи в тази насока.

Infiniti разкри как ще се бори с BMW и Audi

Първият модел, даващ представа за бъдещия дизайн на японската марка, е концептуалният Q Inspiration. Той беше представен на автосалона в Детройт, като се движи на електричество и има изцяло автономно управление. Напълно в съответствие с казаното от Албайс машината е с максимално опростен дизайн, а от салона са премахнати всички бутони.

Снимки: Infiniti
 

Тагове: infiniti
0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 2 rate down comment
    фермера ( преди 5 години )
    При моделите FX и ЕХ двигателя,скоростната кутия и деференциалите са едни и същи.Като прибавиш +300кг и по големия диаметър гуми от 20цола и имаш доста по голямо натоварване на хипоидните предавки.Проблема вероятно е при дизеловия двигател заради високия въртящ момент.За мен е по интересно защо не изкараха електрически модел при положение че имат задвижваща система и опита на Нисан.
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До Каубоя ( преди 5 години )
    Г-н Фермер, направо си ударил джакпота. Аз на 110000 км трябваше да сменям преден диференциал на FX30 (за цената на питай) и разбрах че Инфинити си е Нисан, но с друга емблема.
  • #23
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Cars2018 ( преди 5 години )
    Именно за преценката става въпрос...Ако си мислите, че хората които могат да си позволят и дълги години са карали Мерцедес и БМВ не са ходили да тестват Инфинити или Лексъс и изобщо някаква алтернатива, ами в грешка сте!Много хора не робуват на марки и когато ти предлагат атернатива на твоя автомобил, но примерно с 10-15 хил. лв по-евтино ще пробваш. И когато въпреки това не го купуваш очевадно има защо...
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щом инфинити казват, че трябва да догонват т.е. не са на ниво в момента, а на теб това ти харесва има две възможни обяснения:1. Или до сега си карал японки и сегашната ти такава е най-добра в сравнение с тяхИли2. Преценката ти за автомобилите не е на ниво
  • #21
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти нали си се качвал, карал си ... и по някое време се събуждаш предполагам.
  • #20
    15 rate up comment 11 rate down comment
    gothic ( преди 5 години )
    Хахахахаха от тук плюещите "специалисти" никой не се се е качвал в такава кола ама са големи разбирачи. Сладури! Сменил съм какво ли не, сега карам инфинити и друга марка вече не бих погледнал! ;)
  • #19
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    който не разбира тук се спира и японско си избира
  • #18
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Забравил си си очилата. Не е Tesla а е Great Wall...
  • #17
    3 rate up comment 17 rate down comment
    ха ( преди 5 години )
    това на снимката е тесла
  • #16
    15 rate up comment 10 rate down comment
    фермера ( преди 5 години )
    А този Алфонсо се доказа като некадърник.В момента ИНФИНИТИ нямат в магазина СУВ.Че и взеха другия некадърник от БМВ Карим заради когото баварския интериор изглежда архаичен.И тези дизелови мотори от Мерцедес защо ги предлагат още те само тракат.А пък да продаваш седан като Q70 само със задно в Европа е глупост.Просто мениджърите им са некъдърници и за последните години успяха да измислят едни нови имена на моделите.Ама повечето хора асоцеират Q с АУДИ и просто ги напомнят да проверят и там.