IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пусна по-мощно Zoe

Новата версия на електромобила вече е със 110 к.с.

Renault пусна по-мощно Zoe

Шефовете на Renault решиха да пуснат на пазара по-мощна версия на електромобила Zoe. За първи път широката публика ще може да го види на живо по време на автомобилния салон в Женева в началото на март. Французите обаче вече публикуваха първите му снимки.

Renault пусна по-мощно Zoe

Мощността на двигателя на Renault Zoe е увеличена от 93 до 110 к.с., а максималният въртящ момент си остава 225 Нм. Ускорението от място до 100 км/ч отнема 11,4 сек, твърдят французите, а максималната скорост на електромобила е 135 км/ч.

Renault пусна по-мощно Zoe

Новият Renault Zoe R110 е снабден с литиево-йонна батерия с капацитет 41 кВт/ч, която може да бъде заредена на 80% за 1 час и 40 мин. През лятото автомобилът ще може да изминава до 300 км без нужда от дозареждане, а през зимата пробегът пада до 200 км.

Renault пусна по-мощно Zoe

Автомобилът ще се предлага в напълно нов цвят - пурпурен. В салона впечатление прави мотифицираната мултимедийна система R-Link, която поддържа Android Auto. Предварителните заявки за Renault Zoe R110 във Франция започват да се приемат още през март, а на другите пазари електромобилът ще се появи малко по-късно.
 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Имам чувството, че колкото е по-малко Рендето, толкова женският полов орган на предния капак е по-голям, т.е. емблемата е обратно пропорционална на големината на колата.Това обаче вече е електрически вибратор за муната и заради това е толкова скъп...Абе тея изобщо в ред ли са с тези цени. Как това зое ще е по-скъпо Лийф, който е 2 пъти по-голяма кола и с почти 2 пъти по-добро ускорение. Нямам думи просто. Държавната перачница Рено съвсем са се побъркали.
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Да се чете... ( преди 6 години )
    рено пичкоса, с всички произлизащи от това отрицателни последствия, поредната разработка на Нисан!
  • #3
    8 rate up comment 4 rate down comment
    до: .. ( преди 6 години )
    Не само на теб!И на мен ми се вижда прекалено бавно за тази табуретка. То всяко ДВГ със същата мощност и дори по-малка на тази кола ще прави по-добро ускорение.Ама какво ли не брига ускорението, като цената му е отново крайно неадекватна и висока.Уж екология, уж това-онова, а цените от високи по-високи. И какво толкова му струва на това грозно ренде не ми е ясно! Ами, че то Нисан Лийф започва от 49 200 лева и има ускорение 7,9 сек за 100км/ч и е много повече кола от тази табуретка.
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Баси ма-ма-та ( преди 6 години )
    Ееее ти пък съвсем се оля! Под 10 000 евро?!?!?!?Ти в ред ли си и изобщо имаш ли представа от цените на електромобилите? То щеше да е чудо, ако беше под 20 000 евро, а ти 2 пъти по-ниска цена искаш!В интерес на истината пак са надули яко цените и новото Зое започва от 57990 лв.В Германия, ако е успокояващо за някои положението, както винаги с електричките е много по-зле. Там цените започват от 22 100 евро но без батерия. Наем на батерия на месец от 69 евро и макс пробег на година 7500 км.
  • #1
    13 rate up comment 6 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Цели 110 коня на електричка и следното ускорение: " Ускорението от място до 100 км/ч отнема 11,4".Само на мен ли ми се вижда твърде бавно за електричка?