IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи най-мощното серийно комби в света

В Лос Анджелис дебютира Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

Porsche представи най-мощното серийно комби в света

Комбито Porsche Panamera Sport Turismo, както и стандартното Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid бяха показани по-рано тази година. На автосалона в Лос Анджелис германската компания представи симбиоза между двата модела, като това е най-мощното серийно комби в света.

Porsche представи най-мощното серийно комби в света

Под капака на автомобила, който все пак не е типично комби, е поставен 4,0-литров V8 с две турбини, развиващ мощност от 550 к.с. Той работи в комбинация с електромотор със 100 кВт (136 к.с.). Така мощността на агрегата е 680 к.с. и максимален въртящ момент от 850 Нм.

За сравнение, досеташните рекордьори в тази категория не могат да се похвалят с подобни параметри. Audi RS 6 Avant Performance развива 605 к.с., а комбито Mercedes-AMG E 63 S 4Matic е малко по-мощно - 612 к.с.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при модела на Porsche отнема 3,4 секунди, а до 200 км/ч от място – 11,9 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч. Само на ток хибридно комби Panamera изминава 50 км. Батерията се зарежда за 6 часа от стандартна електропреносна мрежа, а ако се използва специално 32-амперово устройство, времето се съкращава наполовина.

Porsche представи най-мощното серийно комби в света

Техническите иновации са много – активен спойлер на покрива, която променя ъгъла на атака в зависимост от скоростта, допълнителна 48-волтова мрежа, управляваща твърдостта на стабилизаторира и завиваща задна ос. В базовото оборудване влизат спирачки PCCD с керамично-карбонови дискове, пневматично окачване и 21-цолови джанти.

Porsche представи най-мощното серийно комби в света

Оборудването на стандартния вариант също е сериозно – електрическо регулиране на предните седалки, модул PCM с 12-инчов сензорен екран, точка за достъп WI-Fi с поддържка на LTE, аудиосистема Bose и 4-зонов климатик. Като опции се предлага система за вентилация на седалките, акустична система Burmester, панорамен покрив и др. Цената също е доста солена – от 176 950 евро.

Снимки: Auto.Mail
 

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Красота!!!
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много екстри и технологии, но с какъв обем беше багажника на това уж комби. Уж с 130кс повече, а само с 0,3сек по бързо от седана на 400м. Колко тежи това? Сигурно над 2 тона.С този дисплей сигурно не ви харесва защото се доближава до Тесла.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много яко. Дошльоовците да спрат жално да блеят, щото и в близките 20 години жълтурите ще продължават да дишат прахта на трите немски супер марки коли, както са го правили винаги досега!
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Говориш за себе си в трето лице, единствено число ?Не знам кой е за лекуване, жълтурник.
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За Дошката не зная, но ти ВАГи определено трябва да се лекуваш. Да цъкаш минуси упокоява ли те? Или повече те успокоява да си цъкаш плюсове? Потърси спешно медицинска помощ, защото после може да е късно!
  • #1
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А разход на гориво?!Обикновено се обявява такъв особено когато говорим за хибрид. На Троше"хибридите" до сега не са имали по-висок разход на гориво от 3/100. Имам надежда, че това чудо на техниката ще връща горивото щом старите им хибриди харчат 3/100.