IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

PSA ще закрие поне 5 завода заради придобиването на Opel

Действията на концерна ще окажат влияние върху европейската автомобилна промишленост

PSA ще закрие поне 5 завода заради придобиването на Opel

Придобиването на Opel и Vauxhall от френския алианс PSA Peugeot-Citroen ще доведе до големи промени на картата на европейкката автомобилна промишленост. Това съобщава Automotive News в свой анализ на ситуацията.

PSA ще закрие поне 5 завода заради придобиването на Opel

В момента френско-германската група притежава 18 завода, които се простират от Португалия до Калуга - една от най-източните части на Русия. Досега предприятията на PSA бяха 12 на брой, но към тях се присъединиха и 6, които са собственост на Opel и Vauxhall. Така алиансът се изравни с Renault-Nissan, който също има 18 завода. С повече - 24 фабрики в Европа и Русия, е само Volkswagen Group.

Сега PSA започва да мисли за съкращения, като поне 5 завода със сигурност ще бъдат закрити. Пръв ще е този на Vauxhall в Лутън, като така във Великобритания ще остане само едно предприятие на марката - това в Елсимър Порт. Не се изключва Острова да остане и без двата си завода, след като Обединеното кралство напусне ЕС и ще трябва да се подчинява на нови търговски правила.

Според експерти, през 2021 и 2022 г. ще бъдат затворени още три фабрики, като две вече са известни - тази на Opel в Айзенах (Гер) и на PSA във Валверде (Исп). Предстои да бъде определена и третата.

Снимка: Opel

Тагове: psa opel/vauxhall
0 от 500