IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Toyota зае първото място в рейтинга на Consumer Reports

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за най-надеждните марки автомобили. В нея има нов лидер – Toyota, която се придвижва с една позиция нагоре в сравнение с миналата година.

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

За основа на класацията експертите са използвали отзиви на собствениците на автомобили. При Toyota са оценявани общо 14 модела, като за „най-надежден” е обявено купето GT 86 (на снимката). На обратния полюс – като „най-проблемен”, е посочен пикапът Tacuma.

На втора позиция е лидерът от миналата година Lexus, който неизменно беше на първо място в последните 3 класации на изданието. Най-високи оценки от собствениците си получава седанът ES, докато всъдеходът GX е най-голямото разочарование.

В тройката влиза и Kia, която през миналата година заемаше пета позиция. Собствениците на коли на корейската марка посочват като най-надежден Niro, докато на обратния полюс е всъдеходът Sportage.

Четвърти и пети са Audi и BMW, при които съответно най-надеждни, според собствениците им, са Q3 и 2-Series Coupe. Минуси за представянето си получават Audi A7 и електрическото BMW i3.

В Топ 10 по надеждност влизат още марките Subaru, Infiniti, Buick, Honda и Hyundai. Общо в допитването са участвали 400 000 души, които са дали мнение за 640 000 автомобила.

Най-надеждните автомобили

Място               Промяна       Марка          Модели      Най-проблемен Оценка
  Най-надежден  

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Снимка: Toyota

 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #12
    8 rate up comment 21 rate down comment
    e46 ( преди 6 години )
    Някок дето си е купил тойота какво може да иска от тая кола? Това е човек дето няма пари и самочувствие и си е купил един кашон с гуми дето да се вози от А до Б с него.Аз карам S8 и имам доста големи изисквания.Не смятам радиото, климатика и ел. стакла за екстра като някой беден жълтур.Хората с немски премиуми това сне каймака на обществото.
  • #11
    9 rate up comment 10 rate down comment
    до: младен ( преди 6 години )
    Е то не виждаш ли, че почна.ВАГончика се е иза-кал за добро утро веднъж! Очакваме още и още. Той няма да ги остави нещата така. Как така ще определят Тойота за най-здрава?! Не е възможно! Неговото ТДИ нов внос е най-здравото и бързо нещо. Питай го да те светне по въпроса! :)))
  • #10
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И аз на свой ред да попитам къде в случая е новината?!Тойота навсякъде по света от десетки години е лидер по качество и надеждност. Дори самите немци го казват и го признават. Дори в Ауто Билд, придворното списание на ВАГ го споменават при условие, че винаги измислят нещо да изкарат в тестовете победител някоя бричка от ВАг. Така, че това тяхното е най-голямото признание. А форумният *** фен на селската марка нека си лае по цял ден. Той друго и не може. Това осмисля жалкото му съществуване.
  • #9
    8 rate up comment 8 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Те сега ще почне едно плюене по тойота....мале....
  • #8
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГон,Ако за теб Лексус са евтини модели се чудя каква ли кола караш?Бентли, Ролс, Бугати, Ферари или може би Ламбо?Знаем, че си милионер и си богаташа на форума! Кажи каква ти е каляската щом Лексус са евтини за твоите стандарти! Кажи ни, за да можем благородно да ти завиждаме! Не ни дръж в такова неведение! :)))
  • #7
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Старият, нов лидер! ( преди 6 години )
    Къде е новината?
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    kia niro e model ot tazi godina kak go opredeliha po-nadejden ot sportage primerno?
  • #5
    25 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Евала! VW малко се отлепиха от дъното. Най-смотания производител.
  • #4
    25 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прави ли впечатление че евтините модели на дадена марка са "непроблемните". Това е защото, хората даващи повече пари, очакват повече, както и изискванията са им по високи. Латиносите купуващи евтини тойоти какви отзиви да дадат, за тях всичко е нормално. Никъде нищо не се пише за сглобки, шумове и тн, нещо което масово при японските е под всякаква критика. Люпещия се лак от боята на Хонда и Нисан? Къде влизат тези неща?И нещо построено на субективни оценки от потребители, айде нема нужда
  • #3
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Плюенето по Тойота може да започне сега!