IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Toyota зае първото място в рейтинга на Consumer Reports

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Американското издание Consumer Reports публикува ежегодната си класация за най-надеждните марки автомобили. В нея има нов лидер – Toyota, която се придвижва с една позиция нагоре в сравнение с миналата година.

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

За основа на класацията експертите са използвали отзиви на собствениците на автомобили. При Toyota са оценявани общо 14 модела, като за „най-надежден” е обявено купето GT 86 (на снимката). На обратния полюс – като „най-проблемен”, е посочен пикапът Tacuma.

На втора позиция е лидерът от миналата година Lexus, който неизменно беше на първо място в последните 3 класации на изданието. Най-високи оценки от собствениците си получава седанът ES, докато всъдеходът GX е най-голямото разочарование.

В тройката влиза и Kia, която през миналата година заемаше пета позиция. Собствениците на коли на корейската марка посочват като най-надежден Niro, докато на обратния полюс е всъдеходът Sportage.

Четвърти и пети са Audi и BMW, при които съответно най-надеждни, според собствениците им, са Q3 и 2-Series Coupe. Минуси за представянето си получават Audi A7 и електрическото BMW i3.

В Топ 10 по надеждност влизат още марките Subaru, Infiniti, Buick, Honda и Hyundai. Общо в допитването са участвали 400 000 души, които са дали мнение за 640 000 автомобила.

Най-надеждните автомобили

Място               Промяна       Марка          Модели      Най-проблемен Оценка
  Най-надежден  

Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер
Класацията за най-надеждна марка има нов лидер

Снимка: Toyota

 

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 2 rate down comment
    K ( преди 5 години )
    Много интересно! Как така решиха,че от марката VW, най-проблемен автомобил е Golf ? Изобщо не харесвам тази марка, но пък Голфа да е най-проблемен ?! Противоречи на всичко друго, което съм чел ?
  • #31
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай жълтите недоразумения.
  • #30
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Под всички, себе си ли имаш предвид?Ти и останалите ти никове...
  • #29
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Само да те светна, понеже си изключително пр0Зд, чеLexus GX не е от най-евтините, а от най-скъпите Лексуси от моделната гама на марката. Ако не вярваш погледни в сайта им и ще се убедиш сам!"Явно си по *** отколкото си мислех. Питай комшийката, тя ще ти обясни...На всички им е ясно какво съм написал, освен на теб!
  • #28
    0 rate up comment 10 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Каква е тая Тойота 86?
  • #27
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това за Хонда и Тойота гласовете, които ти говорят ли ти го казаха?Комплексите май само ти тук ги избиваш, като гледам какъв *** си.Карай си ВАГ-ината и бъди доволен с нея. Не обичам да кълна, но ти пожелавам цял живот само Фолк с Ваген да караш!По този начин ще докажеш, че си морално, интелектуално, душевно и визуално осакатен индивид!
  • #26
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Фродо ( преди 6 години )
    Дирим под вола теле май или комплексите са ни в повече..Има няколко истини..класацията е ялова,стана ясно защо.Хонда и Тойота са посредствени лигени.Факт.Да карам VW и да доволен съм.С всичките нормални проблеми .В крайна сметка всеки си харесва нещо да кара и да си го кара..Ние балъците си караме ВАГ, вие умните японските лигени..Къде е драмата.
  • #25
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Хамериканщини! ( преди 6 години )
    алуди било по-кaчествено от Хонда, пък хуйдай от Мерцедес! ))))))))))))))))))))))
  • #24
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Иронията ти нещо се губи между редовете. Явно никой не е разбира освен ти самият. Уж толкова умело е ползваш, а чуждата не е виждаш, като ти е написана буквално така, както са си нещата.Както и да е уточнявай, че си ироничен, за да знаем, защото явно не сме на твоето ниво!Значи щом казваш, че си ползвал игония значи, че в действителност си искал да кажеш, че VW са големи ***. Че то това всеки го знае. (сериозен съм)
  • #23
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Фродо ( преди 6 години )
    думата КалПа.в, толкова ли е лоша та се цензурира ? Пак ироничен въпрос към модчето.