IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

35 пожарникари и 11 тона вода трудно се справиха с инцидента

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

Загасяването на горящ електромобил се оказа в пъти по-трудно от това на стандартен модел с двигател с въртрешно горене. Доказателство за това е инцидент, разиграл се на шосе в Австрия.

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

По време на пътуване 19-годишно момиче губи управление над своята Tesla Model S и се блъска в мантинелата. Електрическият седан пламва като факла за секунди, но шофьорката успява да излезе сама от машината, без да е пострадала.

Какво е нужно да се загаси горяща Tesla Model S? (ВИДЕО)

На пристигналите на мястото на инцидента пожарни екипи им се налага да положат огромни усилия, за да загасят горящата кола. За справяне с огъня са нужни 35 служители и повече от 11 тона вода, които в крайна сметка потушават пламъците. Остатъците от електромобила са преместени са специален паркинг, където той ще бъде наблюдаван в продължение на две денонощия от пожарникари, тъй като има опасност от ново възпламеняване.



Още при закупуване на елекромобил на марката от Tesla предупреждават клиентите, че литиево-йонните акумулатори изпускат „силно токсични пари” и при пожар трябва да бъде използвано колкото се може по-голяма количество вода.

Снимки и видео: Facebook

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #24
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Брой до 100 ( преди 6 години )
    Така както се видя много добре от видеото, нека се повдигне разследване да се провери с какви материали се правят тези "тесли", и ако хипотетично предположим че има верижна катастрофа на моста на 4ти километър, мжое би ще трябва да викат подкрепления от съседните градове, щом за 1 кола са нужни 35 пожарникари и 3 коли, то ние нямаме ресурс да внасяме такива коли, на практика така излиза! Поправете, може да съм сбъркал в сметките. От друга страна, тези батерийки ако бяха гръмнали... въобще ...
  • #23
    14 rate up comment 0 rate down comment
    С 2 думи .. ( преди 6 години )
    не се гаси туй що не гасне!
  • #22
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жълтия професор се събуди. Дошке, къде го откри ***, на парада ли пак ?
  • #21
    8 rate up comment 4 rate down comment
    ТаткоКарло ( преди 6 години )
    Анонимния Дошо,абе ти виждал ли си дизел някога изобщщо.Има да чакаш да не запали.Види се колко ти е акъла.Има някой *** ама кой ли е :) От много одавна нафтовите кочини палят зимата хаха..За твой ужас.
  • #20
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Нещо ме бъркаш, аз съм с бензинка, може дамо да ме гледаш как се отдалечавам ;)
  • #19
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тинтири и другите ти никове,как е ТДИ-то? Днес успя ли да запали?Още е топло и парафина не се е втвъпдил. Скоро като застудее вади манивелата и върти по цял ден като гламав пък дано запали нафтовата ти ***. Покрай теб ще минават останалите без нафтови печки и ще ти се хилят *** си ти! Голям! Така е ВАГи!
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Japan 4ever ( преди 6 години )
    Да ви таковам на автономните системи. От какъв *** си купувате кола изобщо ? Да спите в нея ли ? Качи се на влака и си спи. Технология ама до някъде, ако искат и в тоалетната да ми дойдат да изчислят колко азотни окиси съм изкендзал.
  • #17
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ТаткоКарло ( преди 6 години )
    Тааа...*** си е отдала всикото CO,диоксин,циано водород и прочеее, наведнъж.Еко еко ,колко да е еко.. ххахахааа..Друга тема за размисъл.Как кореспондира 19 годишна сополана с 6-700 коня и ускорение 4 сек....Те така..размазан ***.
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    По думите на свети Мъск единствено законови са пречките и изискването да си държиш ръцете на волана, иначе системата има пълна функционалност - айде сега оправдания.
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    автопилот ( преди 6 години )
    нема такова чудо като автопилот - има системи за безопасност!ако сам не караш, няма компютър, който да кара вместо теб, поне не все още!А тая е оцеляла защото магистралата е обезопасена, за разлика от бг...Иначе кочини горят навсякъде, и хиляди загиват, без да имат автопилот. който да ги "спаси"... Все тая е, ако сам не се пазиш и не караш, няма кой!