IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Разходът на хиперколата е по-нисък от обявения от производителя

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Едва ли собствениците на Bugatti Chiron се интересуват колко харчи автомобила им, след като са платили за него милиони долари. Все пак агенцията за защита на околната среда на САЩ (EPA) беше длъжна да провери разхода на гориво на модела и след като го направи, съобщи резултатите.

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

Оказа се, че въпреки нарасналата до 1500 к.с мощност Chiron е по-икономичен от своя предшественик Veyron. Комбинираният разход на гориво, фиксиран при тестовете на EPA, е бил 11 мили на галон гориво, което прави 21,28 л/100 км. Любопитното в случая е, че на интернет-сайта на Bugatti се посочват по-високи стойности – 22,5 л/100 км.

По данни на агенцията, при движение в града Chiron изминава около 9 мили с галон – съответно 26,13 л/100 км. При движение на шосе хиперколата намалява разхода си до 14 мили на галон (16,8 л/100 км).

По този начин Chiron се оказва по-икономичен (ако може да се използва подобно определение за тази кола) от Veyron, но само в градски условия. В извънградски машината парчи повече. Като цяло в смесен цикъл Chiron изминава с миля повече от предшественика си с галон гориво.

Bugatti Chiron се оказа по-икономичен от Veyron

И двата автомобила са оборудвани с 8,0-литров W16 двигател, който при Chiron развива 1500 к.с. и осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч.

Снимки: Bugatti

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Багажник има ли? А място за въдици? става ли да ходиш на риба? Може ли да стигне на село? Нищо не може? Ми тогава за кво ми е? Изпуснаха ме като клиент. А щях да взема и по една за жената и тъщата. Като направят истинска кола, тогава.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За покупка на едро има ли отстъпка?
  • #10
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази кола е най-бързият начин всички да разберат че си даваш парите за безмислени глупости. Разбира се, златният *** е класика в жанра, но и това върши работа.
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пишем си тука ние, завистливите прошляци, но, хубаво е че виждам и няколко бУгати ора, собственици на бугати, ролс-ройс и бентли, влезли тук, да ни просветят малко, нас бедните мужици. Какви свестни хора.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Подобни коли са много удобни - както каза един милионер в предаването ТГ - "В такава кола хората веднага разбират че сте един надут ***".
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дали нема как да струват, аа? Тва е за бугати ора, не за прошляци, дето немат четвърт милка за подръжка. Бугати е икона, там няма значение какво има, важното е да плащаш мнуоооогоооо!
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Колегата по-долу леко е попресолил манджата. Няма как джантите с гумите да са $200 000, при положение, че на Вейрон-а струваха 25 000 евро четирите.
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    МАГА.РЕШКИ ( преди 6 години )
    Тук статията е малко съкратена. Беше упоменато също и че 100-те литра в резервоара на пълна газ ги пресушава за 7 минутки!
  • #4
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-рано имаше статия за разходите на година на Veyron в САЩ. Всичко включено вътре от поддръжката до застраховката на година излиза $250 000. И това е, ако карате до 5 000 км. На толкова се сменят гумите, а на 20 000 км се сменят и джантите. Само те струват $200 000. Изобщо това е кола за свръхбогати хора, които не само не си знаят парите, но и не знаят за какво да ги харчат. Та в тази връзка, горивото и разхода му на тази кола са най-малкото нещо за което ще платите, ако го имате.
  • #3
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    То на тази кола разхода на гориво ти е най-малкото перо в бюджета !!!да и сложат ГАЗОВО за по-голяма икономия :)))))