IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat пусна градски вариант на Panda Cross

Версията City излиза с избор на два мотора и на цени от 15 900 евро

Fiat пусна градски вариант на Panda Cross

Първото поколение на хечбека Fiat Panda излезе още през 1980 г. и се превърна в легенда, след като с минимални промени се произвеждаше до 2003 г. В гамата на модела имаше и уникална версия със задвижване на четирите колела – истински мини-кросоувър, появил се 30 години преди подобни коли да станат модерни.

Fiat пусна градски вариант на Panda Cross

Сегашното трето поколение на Panda се произвежда от 2011 г. и не изглежда чак толкова модерно, но пък се предлага със задвижване на четирите колела, както и с увеличен клирънс. Моделът с 5 врати е дълъг 3,7 метра, което го превръща в най-малкият модел с 4х4 в Европа.

На външен вид Fiat Panda 4x4 се отличава само по допълнителите предпазни елементи по каросерията, но има и версия – Panda Cross, който повече прилича на всъдеход. При нея бронята и долната част на предницата са различни, промените има и във фаровете, а на покрива са поставени рейлинги.

Fiat пусна градски вариант на Panda Cross

Сега подобен вънншен вид е получила и новата версия на модела, която ще се казва Fiat Panda CityCross. Тя е само с предно предаване, като разчита на бензинов атмосферен мотор с обем 1,2 литра и мощност 69 к.с. Другата възможност е 1,3-литров турбодизел с 95 к.с., а скоростната кутия е само механична. За този вариант няма да се предлага 2-цилиндровия турбомотор TwinAir с обем 875 куб. см и 85 к.с., който е достъпен за версията с 4х4.

Fiat пусна градски вариант на Panda Cross

В Европа новата версия на малкия автомобил излиза с доста богато оборудване, като е с 20% по-скъпа от стандартната Panda. В Италия цената на CityCross стартира от 15 690 евро.

Снимки: Fiat
 

0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Повече от 5000 ЛЕВА не давам.
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Карал Панда ( преди 6 години )
    Всъщност колата е доста е удобна и пъргава
  • #1
    16 rate up comment 14 rate down comment
    3434 ( преди 6 години )
    Кой *** измисли централната колона със скоростния лост Дясното ти коляно става на мазол от него На планински път двигателя 1,2 бензин -гори като съветски танк ,Багажник -няма ИЗОБЩО Има някаква ниша за 2 чифта обувки и 1 тениска .Т.н -допълнителна защита Е от такавва пластмаса че муха да кацне и може да я надере