IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

Автоапаши ги крадат, вървят от 300 до 1000 лева на черно

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

КАТ нямат техника, за да преглеждат автомобилите без катализатор, обяви пред Bulgaria ON AIR Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

"Трябва да си зададем въпроса, защо на тези автомобили се позволява да се движат? Защото КАТ нямат техника, за да ги преглеждат", настоя тя.

"Никой няма право да трови атмосферата и въздуха. Уви, смятам, че идеята на екоминистър Нено Димов няма да се случи", прогнозира Владислав Панев от "Зелените".

Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.

"КАТ е първата институция, която трябва да каже дали автомобилът е годен за движение по пътищата. Държавата не може да каже, че спира автомобилите от утре. Трябва да има гратисен период, за да могат собствениците да ги сменят", поясни той.

Подробности четете в Dnes.bg:
 

0 от 500
  • #15
    23 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Изобщо не ме интересува как било в Германия! Аз живея в БЪЛГАРИЯ, където възможността да ти откраднат ката е много много вероятна дори през деня! Не ми пука ни за германия ни за албания, *** управляващи трябва да се съобразяват със стандарта ни на живот в БГ и кражбите на които сме подлагани в БЪЛГАРИЯ, иначе ще ядат дървото!!!
  • #14
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ми давай примери с Германия щото ставаш яко смешен! Разликите между германия е българия са повече от приликите по отношение на стандарта на живот! Германеца 1000 лв няма да ги усети, ама средно-статист българин няма да може да ги преглътне! А дали в германия се крадат толкова много катализаторите? А липсата на ограничение на скоростта по магистралите в германия да я прехвърлим ли у нас, щото в германия било така? А свободната продажба на оръжие в щатите и нея, щото в щатите било така?
  • #13
    10 rate up comment 12 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Ами те и коли се крадат много, що си ги купуват? Никой не длъжен да си съкращава живота от пушеците на, незнайко от слънчевият град, понеже трябвало да кара кола!Айде обяснете на германски преглед, че нямаш катализатор щото може да го гепат!
  • #12
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Докато се крадат толкова много катализаторите, "управляващите" не правят нищо срещу това, а колата ми вечер е на улицата...никой и нищо не може да ме накара да монтирам катализатор!!! По-скоро ще отида в София на протест за сваляне на некадърното гербаджийско "управление", отколкото да монтирам подарък за крадците на колата ми!!!
  • #11
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гербавите много стабилно са се засилили да настъпят мотиката, и този път май ще е фатално! Ако досега репресиите от КАТ, като дерегистрация на автомобила, сваляне на номерата и тн може да се приемат че са насочени малко повече срещу тъмно-зеления етнос, то сегашната атака за катализаторите ще ги изправи срещу огромна част от българите - шофьори!!! Вие луди ли сте да ни задължавате да имаме катализатори като толкова много ги крадат??? Краднат ти го - айде нов, докога? *** герберски калинки!!!
  • #10
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори. - ГЛУПОСТИПовечето дизели да.Аз лично ако следващата ми кола е дизел никога не биг махал DPF не бих запушвал EGR клапан.Ще си платя колкото струва за да е вред изпускателната система на колата.Мразя селските истории с махането на филтри .
  • #9
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тия пък с десен волан направо да ги забраняват!Англия излиза от ЕС, вече нямат право да се движат у нас!
  • #8
    29 rate up comment 13 rate down comment
    да ( преди 6 години )
    Закона да се насочи срещу една специфична група хора - купувачите на 15-20 годишни екземпляри от германското трио. Много е лесно да купиш 15 годишно Ауди и да му сложиш чип,но не и да му сложиш и ктализатор........ Като има комплексари така ще е. А, и между другото, защо 90% от колите с десен волан в България са отново от премиалните марки ????? Отново е замесена комплексарщината на българина. Сякаш ако не кара Ауди, на което да му сложи чип, няма да може да стигне от точка А до точка Б
  • #7
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Човек ще рече ако ви чете коментарите, че всеки ден крадат поне по 10 катализатора във всеки квартал!Глупости - ако говорим за парктроници, огледала, лайсни, фарове, комутатори - да! Дори и джанти!Ама тези кражби на катализатори малко прекалявате вече...
  • #6
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    Че то повечето коли НОВ внос, катализатора им е по скъп от калата хахаЕ така е като от началото на прехода обърнахте България на автоморгата на Европа... сега се чудете как да оправите положението. Да не говорим че год. данък за стар автомобил е колкото кило сирене...БЕЗ КОМЕНТАР....