IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

Автоапаши ги крадат, вървят от 300 до 1000 лева на черно

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

КАТ нямат техника, за да преглеждат автомобилите без катализатор, обяви пред Bulgaria ON AIR Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

КАТ срещу катализаторите – шофьорите не искат да ги слагат! Защо?

"Трябва да си зададем въпроса, защо на тези автомобили се позволява да се движат? Защото КАТ нямат техника, за да ги преглеждат", настоя тя.

"Никой няма право да трови атмосферата и въздуха. Уви, смятам, че идеята на екоминистър Нено Димов няма да се случи", прогнозира Владислав Панев от "Зелените".

Автомобилният състезател Румен Дунев пък обяви, че повечето автомобили в България нямат катализатори.

"КАТ е първата институция, която трябва да каже дали автомобилът е годен за движение по пътищата. Държавата не може да каже, че спира автомобилите от утре. Трябва да има гратисен период, за да могат собствениците да ги сменят", поясни той.

Подробности четете в Dnes.bg:
 

0 от 500
  • #25
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е36-ката ми стана осезаемо по-бърза без катализатор. Съжелявам за астмата на роднините ви. Баварецо ми е по-важен.
  • #24
    5 rate up comment 0 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Но понеже Борисов, макар и не много умен е съобразителен, няма да позволи заради един глупав, но алчен министър да му падне правителството. Което показва, че това няма да се случи скоро.
  • #23
    7 rate up comment 0 rate down comment
    max ( преди 6 години )
    Ами аз знам какво ще стане ако това влезне в сила/а това няма да е в близките 5-10 години/. Та ако се случи 2018 , понеже колите без катализатор ги спират от движение, хората остават без превоз/което вече е необходимост/, писва им и паркират всичките тези 1 млн коли в София. И колкото може повече пред парламента. Слизат, заключват и си тръгват. Държавата няма ресурс за преместването им на наказателни паркинги. Което значи падане на правителството.
  • #22
    10 rate up comment 0 rate down comment
    до Patanov ( преди 6 години )
    Не знам кой кого наказва, но като нямаш пари да поддържаш една кола в нормално техническо състояние защото въобще я купуваш?Отговора е защото системата в Б-я ти позволява и няма никакъв контрол върху техническото състояние на автопарка... от коли, през автобуси до влакове....
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    къде е ( преди 6 години )
    Къде е инженера да ни обясни колко по еко са колите с тия грънци.И това като всичко на книга,и по уравнение работи..реално не работи..Който се интересува и може знае защо не работи,останалите са плямпала дето и клещите не знаят как се хващат.
  • #20
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    3-та нова кола си купувам и на никоя до сега не са и откраднали катализатора. Нямам гараж и ги държа пред нас и пред работа и на море и на планина все на улицата стои. Единствен гараж, който е виждала е като отида в някой голям магазин с подземен гараж или в МОЛ-а. Това е! Брат ми също кара нови коли и ги сменя на 4-5 г. и на него никой не е пипал катализатора. Къде по-точно ги крадат да ми кажете? Живея в София Красна поляна до бул. Ал. Стамболийски и съм на пътя на потока р0ми от Факултета.
  • #19
    13 rate up comment 0 rate down comment
    хад ( преди 6 години )
    Абе нали на техническият преглед мерят газовете. Проверяват колата от доле. Кво повече е необходимо?
  • #18
    11 rate up comment 8 rate down comment
    вин ( преди 6 години )
    Ясно! Газ че пикаем, кръв ще повръщам-катализатор не връщам!Нищо, че огромната част от скъсаняците сами си ги свалят, да изкарат 100-на лева.Нищо, че си тровят децата и внуците-*** трЕбе да е моторизиран.Няма държава, която да си съобразява темповете и посоките на развитие с най изостаналата част от населението!
  • #17
    7 rate up comment 8 rate down comment
    бъчваря ( преди 6 години )
    То и бензина от резервоарите крадат, ама никой не си е махнал резервоара. Напротив, сменя го, след като го пробият така наречените "апаши" с истинско име - дроги. да се преборим с дрогата и ще опазим катализаторите. Ей това е.
  • #16
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Германия за кражба ще търкаш гърба на накой надървен в панделата, а тук ти кродат квото мога, и отгоре на всичко ти пребиват децата със селскостопански инструменти. Нооо като падне пердето, ко праим дами и господ?