IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford предложи прощална версия на Focus RS

Феновете на модела участват в разработката на хечбека

Ford предложи прощална версия на Focus RS

Компанията Ford представи специална версия на Focus RS, с която американският производител ще се сбогува със сегашното поколение на модела. Модификацията носи името Limited-edition и е разработена с помощта на феновете на хечбека, които са дали своите препоръки в различни форуми и социални мрежи.

Ford ще предложи прощална версия на Focus RS

Главната техническа разлика от стандартния модел е диференциалът с повишено триене с механична блокировка на предната ос. В останалото хечбекът със задвижване на четирите колела не е променян. Той отново използва две многодискови муфи на задната ос, които могат да прехвърлят въртящия момент (до 70%) на едно от колелата.

Ford ще предложи прощална версия на Focus RS

В оборудването на Ford Focus RS Limited-edition са включени специални черни джанти, седалки Recaro с функция за нагряване, карбонови елементи в интериора, както и боядисани в черно – покрив, задно антикрило и корпуси на външните огледала.

Задвижването на хечбека се осъществява от 2,3-литров двигател EcoBoost, чиято мощност от 350 к.с. Благодарение на мотора и на системата за задвижване на четирите колела ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Ford ще предложи прощална версия на Focus RS

От Ford обявиха, че Focus RS Limited-edition е последната възможност за феновете в Северна Америка да се сдобият с модела. Той ще се предлага в два цвята – син или червен, като 1000 бройки от тази версия ще бъдат продадени в САЩ, а 500 – в Канада. Предстои да бъдат обявени цените.

Снимки: Ford
 

Тагове: ford focus rs
0 от 500