IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ обеща да намали продажбите им зад океана

Тръмп обяви война на германските коли

Президентът на САЩ Доналд Тръмп рязко разкритикува увеличаването на търговския отборот на Германия и обеща да намали продажбите на немски автомобили в страната си. Това е станало по време на срещата на НАТО в Брюксел, съобщава изданието Der Spiegel.

Тръмп обяви война на германските коли

„Немските коли са лоши, много лоши, но вижте, че те (б.а. - германските производители) продават милиони машини в САЩ. На това нещо трябва да се сложи край и ние ще го направим”, категоричен бе Тръмп.

Американският държавен глава не за първи път прави подобни изказвания. В интервю за Bild той бе категоричен, че ще въведе мито от 35% на всеки немски автомобил, внасян от Германия в САЩ. Тръмп бе особено критичен по адрес на BMW, заради намерението на концерна да построи завод в Мексико.

На свой ред председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, както и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, бяха категорични, че Тръмп няма право на подобни закани и те са нещо немислимо.

„Трябва ясно да се разбере, че САЩ не може да налага индивидуални правила на държава, член на ЕС. Всички промени в търговските отношения трябва да бъдат обсъдени с Европейската комисия, а не с отделните страни”, категоричен бе Юнкер.

Снимка: Интернет

0 от 500
  • #10
    30 rate up comment 8 rate down comment
    До Дошо ( преди 6 години )
    Германия е преживяла много ужасни катастрофи в своята история и винаги се е възстановявала от пепелта. Да се надяваме,че ще преживее и един американски idiот избран за президент.
  • #9
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Тука некви лапета пак чуруликат без да мислят ! Само преди няколко дена излезе статия с най-продаваните автомобили и Фиеста на Форд се беше намърдала на челно място. Къде се прави тя ? Ами в Германия и по-точно в Кьолн. Коментарите смятам са излишни за този, който мисли, а Тръмп много трябва да внимава какво прави, защото германците няма да се оставят така. Мъчиха се да спрат Леопард 3, но се провалиха, та и сега...
  • #8
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само да ти кажа, че ако не са немците, французите и водещите държави в ЕС, ние щяхме да сме на коне и по макадамВземи се поразходи из бившите соц. държави, нечленуващи в ЕС и ела пиши пак
  • #7
    12 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Като имат заводи в гАйропа тогава какво ги бърка да паднат митата? А де? Нали и без това заводите им са уж тук, а германците се дърпат и не искат да отменят митата и то представи си след споразумения и договаряне на международно ниво. В един момент изперкалата бабичкера се фръцва и казва не. Толкова безмозъчна *** ли си, че не виждаш какви мизерии правят любимците ти на всички? Цял континет е заложник на мал0умната им политика.Англичаните добре направиха,че се измъкнаха с 300 зора.
  • #6
    27 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво мито плащаш на кола втора ръка?Отделно заводите на всички японски и корейски са в ЕС или със спогодби за без мита. Така че никакво мито не се плаща! Проумейте го най накрая и стига сте лаяли
  • #5
    25 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ах само колко са двулочни еврогАйците. Японците премахнаха митата, а европа не. Сащ също. значи насила ни карат да купуваме немската боклучава стока защото конкУренцията е премахната с мита. не стига че напълниха континента с тарамбуки, аме и с колите си ни тровят тези дебели прАдливи напити с бира нещастници
  • #4
    24 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    германия подпали 2 световни войни и разруши на 2 пъти Европа, а сега го прави за 3-ти път, но този път без военни средства.сащ се изявяват като свеовен жандарм и унищожават цели държави, а германците унищожават цял континент. схемата им е чрез подкупи, заплахи, лобита и тъмни сделки да изкупят всяко местно производство и да го подченят или просто закрият, точно както направиха у нас. ако не могат да го купят и закрият лобират за някой закон който да го закрие.схемата е проста и работи.
  • #3
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Смъртта и данъците. Немците да избират.
  • #2
    31 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи може американските коли да имат мито за пазара в ЕС ама нвможело същото за немските ? Та вижте цените в сащ и тук, разликата е двойна. ЕС е икономически роб на Германия . Корупция и лъжи са в основата на германската политика и това им крепи фирмите-особенно VAG. VAg е най-голямото зло оставено от хитлер. Толкова хора са убили с лъжите си и саждите си, че не е истина. А колко държави са убили икономически....
  • #1
    23 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи в най-скоро време да очакваме БМВ-гейт и Мерцедес-гейт.Щото ВАГ си мина по реда.Сега е ред на другите два немски гиганта да плащат едни големи пари.Хвала на американската демокрация.